tiistai 22. helmikuuta 2011

6+0

Viikot taas poksuu :)

Täällä pahoinvointi taas nosti päätään ja ensimmäinen ykä lensikin eilen illalla, aiemmin tullut vain yökkimistä. Ei taida siis tarvita jäätelöä ihan heti syödä....! Sitten aamuyöstä heräsin klo 4 aikoihin vatsakipuun, ei kuitenkaan millään tavalla menkkamaiseen vaan oikeasti vatsaan koski joka puolelle ja kiersi hirveästi, oli hirmuisen paha olo ja oksetti ja maha sekaisin! Ihanaa! Sitten lopulta helpotti ja pystyin töissä normaalisti olemaan tämän päivän. Aamupalankin pystyin syömään klo 9 aikaan, kaupan kautta kuljettiin ja nyt onkin töissä jääkaappi täynnä mehukeittoa ja jogurttia, sillä ne ainakin menee alas ja helpottaa oloa jos huono olo alkaa nostamaan päätään. Ruokailujen väliin ei siis kannata tosiaan jättää paria tuntia enempää, muuten alkaa yökkiminen. Joku lukijoistani olikin jättänyt vinkin tuosta mehukeitosta, joten iso kiitos!!:) siitä on tosi paljon apua! Nyt onkin onneksi olo melko hyvä, mutta väsyttää. Taitaa siis olla päikkäreiden vuoro ennen salattuja elämiä ;) Josko se mieskin sitten kotiin olisi ennättänyt, hän lähti käymään reissussa ja tilasin sieltä itselleni ihanan löhötuolin, jota saa säädettyä kallelleen ja sit siitä tulee jalkojen alle semmonen tuki  :) Toivotaan että tilaukseni toteutetaan tai muuten voi kotona olla äkäinen vaimo vastassa ;D

Kamalaa valitusta minulta, mutta älkää lukeko väärin, täällä ollaan siis todella onnellisia kaikista oireista jos se vaan tarkoittaa sitä että pikku-apinainen masussa pysyy :)

Olen muuten syönyt multivitan raskausvitamiinia tammikuun alusta asti, eilen juttelin erään ystäväni kanssa ja kyseli että eikös siinä ole lisättynä rautaa. Tarkistin ja niinhän siinä sitä rautalisää on. Hän kertoi että liiallinen raudansaanti voi aiheuttaa alkuraskaudessa pahoinvointia. Mietin siis että pitäisikö tuo raskausvitamiini sitten vaihtaa foolihappoon ja d-vitamiiniin vai mitenkähän sitä tekisi? Tosin luulisi että sitä voisi käyttää kun kerta suositellaan käytettäväksi raskautta yrittäessä ja odotusaikana. Tänään pyysin sitten työkaveriani mittaamaan minulta hemoglobiinin ja 129 se oli, eli ihan normaali, mutta ei mitenkään erityisen kohollakaan, kun ajattelee että olen noita vitamiineja popsinut jo parin kuukauden ajan. Käytättekö muut minkälaisia vitamiineja??

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

8 kommenttia:

  1. Eikä ole kuin toiset kuusi viikkoa niin onkin rv 12! Tahtoo myös!

    VastaaPoista
  2. Junna: Enpä noin ollu etes ajatellu, tuntuu niin pitkältä ajalta :) ja mie myös tahdon siulle samaa!!

    VastaaPoista
  3. Minä syön Omega-3:a, multivitaa, d-vitamiinia ja piimaxia. Nuita olen syönyt kyllä jo pari vuotta, että raskauden alkaessa en ole aloittanut mitään :) Tänään on kasassa 5+4 ja soitin neuvolaan ja varasin ekan ajan! Veikkaan, että siellä minulle määrätään rautakuuri, hemoglobiinini on yleensä melko alhainen.

    Oireista sen verran, että aiemmin palelin ihan kauheasti, nyt enemmänkin on kuuma ja väsymys on helpottanut sen verran, että jaksoin tänään imuroida ja kävellä lähikauppaan :D Tänään lisäksi oli hieman öklöttävä olo, mutta vielä kunnon pahoinvointia ei ole. Uskoisin sen kuitenkin sieltä tulevan, reagoin yleensä kaikkeen herkästi ja mahalla. Minulla on pari kertaa ollut toisella puolella alavatsaa sellainen jännä polttava tunne, se ei kuitenkaan satu yhtään. Välillä on sitten menkkamaisia kipuja ja edelleen hieman vuotoa, mutta ne ei kuulemma ole vaarallista :) Lisäksi välillä vääntää vatsaa kovasti, johtuu onneksi vain ilmasta.

    Minäkin ajattelin, että en valita yhtään vaan olen onnellinen raskaudesta, mutta aina pitää vähän valittaa ;)

    - Noonis

    VastaaPoista
  4. Söin ensimmäistä odottaessani Kalciumia, omega-3 ja multivitaa: raskaus ja imetys. En tiennyt, että rauta aiheuttaisi pahoinvointia. Kuitenkaan minulla ei ollut kertaakaan pahoinvointia koko raskauden aikana, vaikka söin samoja tabuja kuin sinä ja neuvolatäti määräsi lisäksi lisää rautaa.

    Ja erittäin paljon Onnea Plussauksesta! <3

    VastaaPoista
  5. Mä olen popsinut noita multivitoja ihan alusta asti ja luulisin että siinä sitä rautaa on aika minimaalinen annos. Viimeksi neuvolassa kehotti syömään niitä kun taisi olla laskusuhdanteessa tuo hemppa!

    VastaaPoista
  6. Mulle gynekologi suositteli jo raskauden suunnitteluvaiheessa Beroccaa. Sitä olen sitten kiltististi kuskannut Suomesta Saksaan, kun täältä sitä ei saa. Beroccassa on aikalailla pääosassa foolihapot.

    Ensi viikolla on ensimmäinen lääkärikäynti raskauden aikana. Katsotaan mitä saksalaista supervitamiinia se mulle lykkää :)

    VastaaPoista
  7. Heips! Minä söin alkuraskaudessa (tai oikeastaan jo raskauden suunnitteluvaiheesta lähtien) Multivita Raskaus -monivitamiinia.

    Uskalsin syödä sitä sen muiden etujen vuoksi, vaikka sisältääkin pienen määrän rautaa (ja mulla korkea hemoglobiini!), koska apteekin proviisori sanoi ko. valmisteessa olevan rautamäärän olevan mitätön. Jo valmisteen sisältämät sinkki ja kalsium heikentää raudan imeytymistä. Samoin jos nautit samassa yhteydessä vilja- tai maitotuotteita, soijaproteiinia, kananmunaa, teetä tai kahvia, niin rauta imeytyy huonommin.

    Myös välikäden kautta teratologisesta tietopalvelusta saamani tieto oli, että monivitamiinivalmisteen sisältämä rautamäärä on alkuraskaudessakin turvallinen.

    Raudan vaikutuksesta pahoinvointiin en sitten osaa sanoa. Olin pari viikkoa n. rv 6-8 käyttämättä monivitamiinia juuri noista epävarmuussyistä, enkä ainakaan tuolloin kokenut pahoivoinnin vähentyneen.

    Jotkut ovat kokeneet saavansa helpotusta pahoinvointiin B-vitamiinista (erityisesti kai B6-vitamiinista), joten jos jätät monivitamiinin pois, niin kannattaa syödä B-vitamiinia (sis. foolihapon) ja D:tä :)

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kun olette jättäneet näin paljon kommentteja :)

    Noonis:Millä viikoilla sulla on ensimmäinen neuvola? Oireet kuulostaa tutuilta :) Miulla kans muuten just tuota et välillä tulee tosi kuuma ja ihan hiki! Palelua mulla oli kans alkuun. Tänään oon ollu kyl ihmeen pirteänä ja oireetkin poissa, mut sellaisia päiviä kai välillä on, ainakin toivottavasti!

    Aliisa: Kiitos:) Kiva kuulla et sulla ei niistä pahoinvointia ole tullut, jospa se minullakin johtuu ihan vain tästä alkuraskaudesta.

    Enna: eihän siinä kyllä paljon sitä rautaa ole, ja luulis tosiaan et eihän niitä suositeltas syömäänkään alkuraskauden aikana jos olis haitallista, näköjään Tuittu oli selvittänytkin tämän asian, kiitos siitä!

    Kaiho: Berocassako ei ole A vitamiinia? Minulla olisi sitä itse asiassa kaapissa, liekköhän miten vanhaa? :)

    Tuittu: Kiitos tiedosta! Pitääpä katsoa jos pahoinvointi jatkuu niin kokeilla tuota B-vitamiinia sitten :)

    VastaaPoista