perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hankinnassa kolmipyörä

Lumen sulaminen ja kevään tulo on tuonut paljon hankittavaa Nupulle. Kurapuku, kumisaappaat, välikausihaalari, lenkkarit jne. Nämä on jo hommattuna, mutta seuraavana hankintalistalla olisikin kolmipyörä. Yritin katsella lähiprismasta ja citymarketista, mutta kolmipyöriä ei siellä ainakaan vielä myynnistä löytynyt. Seuraava suunnistin siis nettikauppojen ihmeelliseen maailmaan. Vaihtoehtojahan löytyy vaikka minkä verran, mutta kun tietäisikin mikä olisi hyvä. 

Vinkkejä pyörän ostoon olen saanut monesta suunnasta. Hyvä olisi kuulemma sellainen kolmipyörä, jossa polkimet ovat samalla tavalla kuin oikeassa pyörässä, eikä etupyörään kiinnitettynä. Näin ollen lapsi oppisi oikean pyöräilyasennon. Monet ovat myöskin suositelleet potkupyörän ostoa, jotta tuolloin lapsi oppisi hyvin tasapainon ja oppisi helpommin ajamaan myös pyörällä ilman apupyöriä.. mutta monet ovat kehuneet myös ihan peruskolmipyörää, jossa polkimet ovat etupyörässä kiinni.

Itse tykkään ihan hirmuisesti kaikista tyttömäisistä jutuista ja ostaisin niin mielelläni Nupulle vaaleanpunaisen pyörän, mutta pakko ehkä kuitenkin hieman miettiä kauaskantoisemmin.. Jos tämä uusi tulokas onkin poika, niin en ehkä kuitenkaan haluaisi hänen joutuvan ajamaan vaaleanpunaisella pyörällä ja luulen että emme ehkä kuitenkaan toista kolmipyörää olisi tulokkaalle ostamassa. Värin pitäisi siis olla neutraali. 

Hobbyhallin verkkokaupasta löysin Smart trike 4-in-1-kolmipyörän, joka jäi kovasti mietityttämään. Esitteen mukaan kolmipyörä sopii 10kk-3v vanhalle lapselle ja sitä saa muokattua lapsen kehittymisen mukaan. Löytyy ohjauskahva, ja lapsen ohjauksenkin saa lukittua.Värikin on ihana vihreä, joka sopii niin tytölle kuin pojalle. Saa siis nähdä tuleeko tällainen nettikaupasta tilattua. 

Minkäslaisia pyöriä teidän lapsilla on tai oletteko miettineet hankkivanne? 

5 kommenttia:

 1. Meidän pikkutyypillä on Potkupete eli siis potkupyörä! Tykätään ja suositellaan :D. http://eilisia.blogspot.fi/2012/06/blog-post.html

  Samanikäinen serkkutyttö sai viime kesänä Nopsan Triken! Tykkäävät ja suosittelevat, just tuo ketjuvetoisuus on välttämättömyys! Ei missään nimessä sellaista missä on eturenkaassa polkimet - monesti lapsella ei edes yllä jalat sinne kunnolla ja menee vaan turhaan hermot.

  http://www.nopsa.fi/polkupyorat/lastenpyorat/3/nopsa-10-trike/20

  Ja mielummin tosiaan kerralla kunnon pyörä kuin joku joka aiheuttaa turhaa kiukuttelua :D.

  Naapureilla on tuo Hobby hallin smart trike, eivät tykkää eivätkä suosittele - kuulemma ihan turha vempele heille ainakin. Mutta kai niistäkin joku tykkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos L-E kommentista :) Piti heti käydä katsastamassa nuo siun mainitsemat pyörät!

   Poista
 2. Mielipiteitä ja suosituksia löytyy taas todella paljon tästä(kin) asiasta.. Mutta ehkä se on hyvä, ettemme kaikki ole aina samaa mieltä :)
  Meidän neidillä on muumipyörä, ei niin tyttövärinen, mutta tähän "pappa"innostukseen juuri sopiva. Käyttökokemusta ei vielä paljon ole, mutta kyllä me on tykättty. Ohjaustangon ja polkimet saa tästä lukittua, on ollut helppo itsekin työntää pyörää eteenpäin.

  http://www.citymarket.fi/shop/fi/kcitymarket/9355876-malli-muumi-kolmipyora

  Toivottavasti löydätte mieleisenne! :) Aurinkoista kevättä teille ja onnea odotukseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello kitty pyörä taitaa olla vastaavanlainen, miun kaveri osti kans citymarketista vuosi sitten ja myös tykkäsivät siitä kovasti.

   Toivotaan että mieleinen pyörä löytyy, sillä meidän neiti hihkuu nykyisin aina nähdessään ulkona jollakin pyörän :)

   Samoin sinne aurinkoista kevättä! Kiitos!

   Poista
 3. Meillä on tuollainen vastaava sininen, jossa on turvakaari yms. Oli tosi hyvä yksvuotiaalla, kun mentiin lähihiekkikselle. Ei menny rattaat likaisiksi. Naapuri sanoi, että niissä pystyi ottamaan torkutkin. Mutta ei meidän1,5 vuotias vieläkään yritä polkea.

  Uskoisin, että voi tuolla vielä opetella polkemaan, mutta tuskaista varmaan on kun menee niin hitaasti. Suurimmaksi osaksi äiti varmaan joutuisi työntämään.

  VastaaPoista