torstai 28. maaliskuuta 2013

Masu lähtee matkalle..

...Ja Nuppu myös. Nyt on nimittäin varattu auto-laivamatka Saksaan toukokuun loppupuolelle :) Minulla tuolloin rv 27-28, joten viimeiset hetket lähteä matkalle, ainakin omasta mielestäni.

Minä kovasti olen haaveillut että pääsisin vielä ennen Nöpön syntymää käymään jossakin reissussa ja Saksaan minulla kovasti tekee mieli päästä tuttuja moikkaamaan. Siitäpä sitten idea lähti ja sainkin vanhempani houkuteltua matkalle mukaan. Eli matkalle lähdössä mummo, ukki, siskoni, Nuppu ja minä :)

Finnlinesilta varasimme auto-laivapaketin, johon kuuluu matkat neljälle hengelle, hytti ja autopaikka. Nuppu vielä matkustaa ilmaiseksi, sillä muistaakseni finnlinesilla alle 6-vuotiaiden ei tarvitse matkasta maksaa. Varasin meille hyttiin jo lastensägynkin, joten sen pitäisi siellä valmiina olla.

Laivamatka on siis Helsingistä Travemündeen, jonka jälkeen majoitumme yhdeksi yöksi Lyypekkiin ja sieltä matka jatkuu Hampurin kautta pohjanmeren rannalle. Tuttavani omistavat pienestä kylästä vuokrattavia loma-asuntoja, josta olemme loma-asunnon varanneet koko reissun ajaksi ja sieltä käsin olisi sitten tarkoitus tehdä autolla matkoja lähistöllä oleviin kaupunkeihin ja kyliin.

Hieman jännittää matka oman raskauden vuoksi, erityisesti se miten jaksaa autossa istua ja miten mahdutaan auton kyytiin viidestään lastenistuimen kanssa :) ja sitten se että miten Nuppu jaksaa automatkojen ajan ja tietenkin olla isistä erossa 10 päivän ajan. Pitäisikin muistaa tilata eurooppalainen sairaanhoitokortti Nupulle, itseltäni se jo löytyykin.

Onkos teillä kenelläkään kokemuksia Pohjois-Saksassa reissaamisesta tai kulkemisesta finnlinesilla Travemündeen? Tai onko kenellä vinkata hyvää majapaikkaa Lyypekin läheltä? tai ylipäänsä muita hyviä vinkkejä tällaiselle automatkalle lapsen kanssa :)

Hyvää  pääsiäistä kaikille!!

4 kommenttia:

 1. Rusinoita ja naksuja mukaan, meillä selvittiin niillä viime kesänä. Tosin Nuppuhan on jo isompi, kun Poika oli vasta vuoden kun lähdettiin autoreissulle Ruotsiin.

  Pyrittiin myös ajoittamaan ajot Pojan päiväuni/iltauni aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä ja varmasti paljon muutakin purtavaa :) Ja meidän neiti on sen ikäinen, että iso pino kirjoja ja muita leluja varmaan pitää myös pakkailla mukaan. Kun vain saisi kaikki mahdutettua autoon!!

   Poista
 2. Itselläni ei ole mitään kokemuksia pienten lasten kanssa matkustamisesta, mutta toivotan teille kovasti hyvää matkaa.

  Sinulle on tunnustus blogissani: http://nyytille.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis Sinsu toivotuksesta ja tunnustuksesta <3

   Poista