lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hankintalistalla rattaat sekä kantoreppu

Ennen Espanjan reissua olisi hieman hankittavaa, nimittäin rattaat sekä kantoreppu. Tällä hetkellä meillä on lainassa gracon matkarattaat joihin saa laitettua turvakaukalon kiinni, mutta minä en näistä tykkää. Pyörät vingertää mihin suuntaan tahansa, kankaiden pesu hankalaa (monen ruuvin takana), ei kunnollista jalkatukea, lämpöpussi todella hankala kiinnittää rattaisiin jne. ja toisaalta en lainarattaita kehtaa mihinkään matkalle mukaan ottaakaan. Jos nimittäin sattuisi jotakin reissussa niin ennemmin ostaa itselle uudet kuin kaverille.. Hakusessa siis hyvät kuomurattaat.

Viikonloppuna pääsin testaamaan Brio race kuomurattaita ja tykästyin niihin kovasti. Ihanan kepoiset työntää myös lumisohjossa isojen pyörien ansiosta. Lämpöpussin sai kivasti niihin kiinni ja meidän neiti 5kk myös niissä hyvin nukkui päiväunensa lenkin aikana, eli selkänojakin meni tarpeeksi vaakatasoon. Minä ihastuin limenvihreisiin kovasti, mutta liekö tätä väriä enää missään myynnissäkään, kun ei ole tämän vuoden värinä... Vaaleanpunaisetkin on ihanat, mutta niitä ei mies anna ostaa, sillä nehän eivät poikavauvalle sovi, jos sellainen sattuisi meille joskus syntymään..

http://www.pikkupiia.fi

Netissä selatessani löysin myös Oran terra rattaat, jotka vaikuttavat melko samantyylisiltä. Liekö eroavat millä tavalla noista Brion vaunuista ja ovatkohan hyvät käytössä?

http://www.vauvapopturku.fi

Näistä rattaista kaipailisin siis kovasti kokemuksia, sekä myös suosituksia muista hyväksi todetuista rattaista. Ja vinkkejä siihen että mihin ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota? Itse pääsen kauppoihin testaamaan vasta parin viikon kuluttua, joten tässä parin viikon aikana on hyvä tutustua jo etukäteen eri rattaiden ominaisuuksiin..

Reissuun ajattelin myös hommata kantorepun, eli harkinnassa

Manduca (kuva sivulta http://www.ozbaby.fi)

tai Ergo (kuva sivulta http://www.lastentarvike.net)

Näistä molemmista, erityisesti manducasta olen kuullut hyviä käyttökokemuksia, joten kokemuksia ja vertailuja kaipaisin myös teiltä! Eli nyt kommentteja kehiin :)

7 kommenttia:

  1. ergoa en ole testannut, manducassa oli minun makuuni aivan liikaa säätöjä.

    VastaaPoista
  2. Minä meinasin sanoa ihan samaa eli manducassa on aika paljon säätöjä, ergo on helpompi. Meillä tula, vastaa aika lailla ergoa säätöjen suhteen. Neliöliina olisi kanssa varmaan reissussa yhtä näppärä kuin reppukin, ja menee pienempään tilaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuleeko tossa Tulassakin vauvan lonkat sit oikeeseen asentoon? Miulla itellä on trikooliina, mut on niin pirun kuuma että sen takia en sitä reissuun oo mukaan ottamassa.

      Poista
    2. :) mehän ostettiin ennen vauvan syntymää jo se kantoreppu, mutta käyttämättömäksi taisi jäädä. en oikein tiedä, että missä tilanteessa sitä nyt olisi edes käyttänyt... no, ehkä just jos oltais reissussa niin olisi pätevä kuljetusväline lentokentällä. täytyy laittaa korvan taakse tämä ajatus, jos ja kun kesäkuussa lähdetään reissuun. ;)

      Poista
    3. Kyllä, myös tula on vauvalle ergonominen kantoreppu!

      Poista
  3. Meille ostettiin Manduca jo ennen vauvan syntymää ja nyt vauvan ollessa. 3 kk ikäinen on lähes päivittäisessä käytössä. Manducan näppärän vauvasäädön avulla vauva oli kyydissä ensimmäistä kertaa jo alle kuukauden ikäisenä, vaikka olikin silloin vielä todella pieni, alta kolmikiloinen. Säätöjähän tuossa on paljon, mutta kun ne kerran opettelee laittamaan kuntoon, niin käyttö on kyllä nopeaa ja helppoa ja kantaminen kevyttä. Tänäänkin tehtiin koirien ja vauvan kanssa parin tunnin metsälenkki kevyesti. Elikä meillä ainakin on Manducasta vain hyviä kokemuksia - suosittelen!

    Elsi ja tyttö. 3 kk

    VastaaPoista
  4. Meille hankittiin Pikkolo-kantoreppu. Se on kantoliinamaisin reppu mitä löytyy, ts. ei niin topattu ja remmeleitä täynnä kuin nuo muut. Sillä saa kannettua edessä, takana ja lonkalla -loisto kantoreppu kaikinpuolin. Lisäplussaa siitä, että vastasyntyneenkin kantaminen onnistuu ilman lisävermeitä!

    VastaaPoista