tiistai 20. maaliskuuta 2012

Maistelua

Perunaa, luumua, riisipuuroa ja tänään porkkanaa. Makuannoksia aloittelimme kokeilemaan 4kk 2vkon jälkeen. Tarkoitus oli täysimettää 6kk asti, mutta neuvolassa olivat tiukkaan sitä mieltä että makuannokset olisi syytä aloittaa, ettei niitä liian nopeaan tahtiin joutuisi opettelemaan 6kk jälkeen, vauvan suun motoriikka kehittyisi paremmin ja taisipa neuvolantäti sanoa että se mahdollisesti ehkäisisi myös allergioiden puhkeamista. Viikon verran mietin neuvolan jälkeen että mitäkä tehtäisiin ja lopulta päädyttiin miehen kanssa siihen että muutama lusikallinen annetaan silloin tällöin maistaa.

Perunalla aloitettiin ja meidän neiti tuntuikin olevan enemmän kuin valmis kokeilemaan syömistä. Lusikan nähdessään innostus oli suuri. Suu aukesi ammolleen ja silmät ihmetyksestä pyöreinä neiti maisteli ensimmäisen kerran perunaa. Ensimmäisellä maistelukerralla peruna maistui todella hyvälle, mutta toisella kerralla ilmeet pistivät äidin ja isän nauramaan, kun neitiä puistatti oikein, kun oli niin pahaa. Näitä ilmeitä kun saisikin taltioitua, mutta taitaa aina kamera napata kuvan himpun liian myöhään. Riisipuuro oli Nupun mielestä herkkua ja luumusose myös. Piti ihan maiskuttaa pitkään ja suu aukesi heti lusikan lähestyessä.

Vettä olen antanut Nupulle päivittäin, jotta vatsa toimisi hyvin. Tupperwaren juomamuki on osoittautunu ihan parhaaksi nokkamukiksi veden juomiseen. Neiti osaa juoda siitä todella hyvin jo itse ja ihan innostuu mukin nähdessään ja kaiken lisäksi siinä on ihanat väritkin! Aiemmin yritin antaa vettä tuttipullosta, mutta eipä siitä enää osattukaan juoda, joten päätin kokeilla nokkamukia ja hyvin onnistui :)

www.tupperware.fi

Mikään kiire ei tosiaan ole näissä kiinteiden maistelussa, joten mennään hiljalleen. Rintamaito riittää meillä hyvin ja tyttö kasvaa pitkänä ja hoikkana tyttönä tasaisesti. Huomenna saakin kuulla neuvolassa uudet mitat ja sitä odotellaankin kovasti :) Mitenkäs teillä on aloitettu kiinteiden syöminen?

ps. täällä muuten edelleen imetetään rintakumilla ja hyvin onnistuu!

4 kommenttia:

  1. Hassua, että ne neuvolassa on tuota mieltä. Luulin, että neuvolat nimenomaan suosittelevat sitä 6 kk täysimetystä? Me aloitimme 4 kk:n iässä ja nyt jo syödään neljä ateriaa päivässä. Tänään neuvolassa suositeltiin lisäämään vielä viideskin ateria, jos tytölle vaan maistuu (ja sillehän maistuu). Mutta menkää te ihan omaan tahtiin. Minusta oli jännä huomata kuinka meidän neiti kiinteiden aloituksen jälkeen oli heti kovin kiinnostunut kaikesta mitä itse söin.

    Meillä on käytössä myös tuo tupperin nokkamuki ja se todellakin on hyvä! Voisin myös suositella niitä vauvojan lusikoita matkarasiassa, todella kätevät reissussa mukana.

    VastaaPoista
  2. Taitaa tosiaan olla melko monenlaista suositusta.. Siskolleni neuvolassa oli taas puhuttu nimenomaan tuosta 6kk täysimetyksestä.. Joko teillä on käytössä liha ja viljat? ja onko jotakin lempparia ruoissa mistä erityisesti tykkää?

    Meidän neiti kanssa on todella kiinnostunut minun syömistäni ruoista. Seuraa lusikkaa katseellaan ja myös aukoo omaa suutaan :)

    Mie tilasin samalla myös nuo lusikat matkarasiassa ja on kyllä hyvät nekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, 5 kk jälkeen aloitimme ensin broilerilla ja sitten muut lihat mukaan, kalaa emme ole vielä maistaneet. Viljoista toistaiseksi vain kauraa, kaurapuuroa syödään aamiaiseksi. Tytölle maistuu kyllä kaikki, monesti ensimmäinen lusikallinen antaa ihmettelevän ilmeen, mutta mistään mausta ei ole näyttänyt että ei tykkäisi. Päärynä on ehkä ihan kaikken parasta herkkua.

      Poista
  3. Mukava nokkamuki, itsekin olen miettinyt tupperwaren matkalusikoiden hankkimista.
    Oli mukava kuulla teidän kiinteiden aloitusta ja ajatuksia siitä.
    Meillä ei vielä ole aloiteltu kiinteitä (poika nyt 4kk 2vko), mutta ajattelin aloittaa maistelun viikonpäästä, huhtikuun puolella. Kun poika täytti 4kk, mietittiin kovasti että aloitellaanko perunan maistelulla vai ei. Päätin kuitenkin ettei ole mitään kiirettä kun poika on kasvanut tähän mennessä hirmu hyvin pelkästään rintamaidolla. Ja kun ei vielä 4kk iässä oikein osoittanut kiinnostusta lusikkaa kohtaa eikä kunnolla vienyt edes leluja suuhun. Mutta 2 viikon aikana siinäkin on kehitytty hirmuisesti, eilen ja tänään annoin lusikan maisteltavaksi d-tippojen jälkeen ja koko ajan se oli pojan suussa, kun ennen sitä vain heiluteltiin ja sitten tiputettiin käsistä.
    Joten uskon, että hän alkaa pikkuhiljaa olla valmis kiinteiden maisteluun.
    Meillä on vasta tänään 4kk lääkärineuvola ja saan tietää paljonkohan tuo painaa. Uskon että paino on jo lähellä 9kg! kun 3kk iässä painoi jo 7kg :D

    VastaaPoista