torstai 8. joulukuuta 2011

Joka ilta kun lamppu sammuu...

....Alkaa nupun ja nukkumatin välinen taistelu.

Meidän nuppunen ei siis haluaisi millään käydä illalla nukkumaan, sillä olisi niin kiva vaan katsella kaikkea. Kun silmät alkaa luppasemaan kiinni, niin vähän ajan päästä neiti oikein pyöristää silmänsä lautasen kokoisiksi: minähän en nuku! Äiti kyllä aina välillä tai aika useinkin toivoisi, että nukkumatti voittaisi taistelun hieman aikaisemmin. Minulla nimittäin tahtoo olla niska-hartiaseutu jo aika jumissa kanniskelusta ja kyllähän tuo aina väsy alkaa iskemään kellon mennessä puolen yön yli. Onneksi kantoliina on keksitty, sillä se on tosiaan korvaamaton apu nukutuspuuhissa. Kantoliinaan neiti kyllä nukahtaa nopeasti, mutta siirrettäessä sänkyyn tai vähän ajan päästä sängyssä ollessaan hän hätkähtää hereille ja uni on taas tiessään. Onneksi kuitenkin, kun lopulta nukkumatti voittaa niin nukutaan pitkät unet ja herätään vain 1-2kertaa syömään.


Uni ei tahdo kyllä aina tulla päivisinkään... paitsi sylissä tai kantoliinassa, tälläkin hetkellä tyttö nukkuu kantoliinassa ja minä saan hetken aikaa touhuta omiani. Vaunuissa kyllä välillä nukutaan jopa 3h unia, varsinkin kun ne liikkuvat tai sitten autossa. Heti kun auto käynnistyy, uni tulee. Tästä varmaan voi päätellä että meidän neiti tarvitsee heiluvaa/tärisevää kyytiä nukkuakseen.

Mitenkäs teillä nukutaan?

Turvaistuimeen tuli muuten ostettua tytön syntymän jälkeen käytettynä tällainen lodger shelter fleece kantoliina/lämpöpussi, jonka olen kokenut todella käteväksi! On erittäin ihana laitttaa esimerkiksi kylä/kauppareissuille päälle, ei tarvitse pukea paljon alle ja kauppareissuilla on helpppo avattava ettei tule heti kuuma. Kantoliinana en ole vielä kerennyt käyttää kuin nukuttaessa, silloin ihan toimiva ja tytön näyttää olevan hyvä olla. Hihnan olen tosin kokenut melko lyhyeksi, joten mietin miten onnistuu kantaminen tai päälle laittaminen jos itsellä on päällä enemmän toppavaatteita.

7 kommenttia:

  1. Meillähän poika nukkuu hyvin ja vaikkei yöllä nukkuisi niin valvoo yksin hiljaa, että äiti ja iskä saa nukkua :) n. klo 23 syödään viimisen kerran ja neljän maissa herätään uudestaan syömään. Meilläki on kyllä välillä tuota, ettei malttaisi laittaa nukkumaan vaan yhtäkkiä herää ja on ihan että "en nukkunu, en nukkunu!" :D Ja välillä on pientä kitinää, mutta se loppuu kun hetken kantaa ja hyssyttää ja uni voittaa :) Yhdeksän aikaan aamusta noustaan yleensä ja n. 11 aikaan vaunuileen ja siellä nukutaankin tooosi pitkään :) Yleensähän vauvat nukkuu ulkona ja autossa parhaiten. Ihan kauhistuttaa kun tulee kovat pakkaset, että mites sitten nukutaan kun ei voi laittaa ulos. Päiväunet menee varmasti lyhyiksi pätkiksi.

    Vauvoillahan menee muuten n. 20 min päästä kunnon syvään uneen joten sitä ennen ei kannata sänkyyn yrittää siirtää, silloin herätään varmasti :)

    - Noonis

    VastaaPoista
  2. Täällä yksi 4kk vauvan äiti taistelee aivan samassa tilanteessa. Nukutus onnistuu kyllä yleensä puolen tunnin sisällä syliin, mutta annas olla, kun nostetaan sänkyyn... Parkuhan siitä tulee. Eli meillä nukutellaan sellaista 2-4 tuntia, ennenkuin nukahtaa. Valitettavasti meillä myös heräillään yöllä usein, noin 1-2 tunnin välein... Tilanne kääntyi radikaalisti tähän malliin, kun 3kk ylitettiin. Siihen mennessä nukuttaminen sujui tosi hyvin...

    VastaaPoista
  3. Meillä 3 ja 1/2kk ikäinen tyttö nukahtaa nykyään yleensä klo 21.30-22.15 välillä ja herää klo 7-7.30 välillä. Siinä välillä herää yleensä 3 kertaa syömään. Välillä oli kausi, jolloin nukkumaan mentiin klo 19-20 välillä ja aamulla unta riitti klo 4.30-6.00 saakka (kellojen siirtämisen aikaan).

    Yösyöttöjä on ollut vaihtelevasti 1-5 yössä, mutta tuo kolme on jo aika pitkään ollut melko vakio. Parikuiseksi asti valvoskeli ajoitain öisin yleensä sellaisen 1-2 tuntia imetyksen jälkeen, tuolloinkin tosin itkeskelyittä vain ympärilleen katselleen, mutta oppi sitten, ettei yöllä ole kovinkaan mielenkiintoista valvoskella, kun ei äiti jaksa seurustella :)

    Tytöstä on havaittavissa iltaisin väsymyksen merkkejä n. klo 20 alkaen, mutta huutoa tulee yleensä vasta juuri ennen nukahtamista, jos silloinkaan. Yleensä nukahtaa rinnalle, kun on tarpeeksi väsynyt, mutta joskus herää vielä rinnalle torkahtamisen jälkeen ja silloin "nukutetaan" yleensä laulelemalla tai silittelemällä. Ennen nukahti useinkin tutti suussa, mutta nykyään tutti ei juuri pysy suussa.

    Toivottavasti Lotta olisi jatkossa Nukkumaton suosiossa erityisesti iltaisin!

    VastaaPoista
  4. Siis Nukku-Matin suosiossa piti kirjoittamani. Ja piti vielä kommentoida, että aivan ihania kuvia olit laittanut pikku-nukkujasta! Olisi muuten kiva nähdä kuvia neitokaisesta niissä ostamissasi talvihaalareissa, sitten kun ne pääsevät käyttöön :)

    VastaaPoista
  5. Meillä nyt siis kokemusta vajaan viikon ajalta kotona ollessa ja viime yönä herättiin kerran, sitä ennen 2 krt. Ja syynä se, että ei älytty antaa tarpeeksi ruokaa ja pitää huonetta hämäränä. Viime yö oli tosiaan paras tähän mennessä, eli Tyyppi nukahti klo 22 maissa, mentiin aviokin kanssa nukkumaan klo 23 jälkeen. Tyyppi heräsi kerran puoli kolmen maissa, puoli neljältä nostettiin takas omaan sänkyyn ja sitten herättiinkin vasta hiukan ennen seitsemää. :) Ja ensi yöstä on odotettavissa siis aivan HORROR!!

    VastaaPoista
  6. Oletkos kokeillu kapaloon laittoa, se rauhoittaa kummasti ja ei pääse heilauttamaan käsiään mihin aikasta useasti vaavelit heräävät kun säpsähtelevät unissaan. Meillä toimi molemmilla kapalointi nukahtivat ja nukkuivat paremmin ja rauhallisemmin....
    Jaksamisia ja lämpöistä joulun odotusta
    -kh-

    VastaaPoista
  7. Noonis: Noita pakkasia tosiaan kauhulla odotellen :(

    Anonyymi: Kovasti jaksamista. Voin vain kuvitella miten väsynyt olet kun teillä heräillään niin monesti yöllä. Itse kuitenkin saa hyvin kerättyä voimia kun tyttö nukkuu yön todella hyvin nukahdettuaan.

    Tuittu: Pistetäänpäs mieleen :) ei ole muuten tullut ollenkaan edes otettua kuvia nuo toppapuvut päällä, vaikka ne käytössä jo ovat olleetkin. Toinen toppapuku tosin lähtee varmaan serkkutytölle käyttöön, kun meillä alkaa noita pukuja jo niin paljon olemaan, kun tein taas kirpputorilla löytöjä :) Pitäisi muuten noista hankinnoistakin ottaa kuvia ja kirjoitella niistäkin.. apua milloinkahan sitöä kerkeää!

    Pinkki Pingviini: onnea vielä pienestä <3 Kiva kuulla et teillä on mennyt hyvin :) Toivottavasti noita horror öitä ei ole tulossa teille :)

    -kh-: Joo kapaloon rauhoittuu sylissä ja nukahtaakin nopeasti, mutta ei valitettavasti enää kun laittaa takaisin sänkyyn :( Lämpöistä joulun odotusta myös siulle!

    VastaaPoista