sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Ompeluinnostusta

Ompelukärpänen puraisi minua pahemman kerran, kun eräs ystäväni oli luonani kylässä ja hänen lapsellaan oli itsetehty paita päällä. Ystäväni kertoi ettei ollut paljonkaan ommellut aiemmin, mutta lapsen saatuaan ruvennut kokeilemaan lastenvaatteiden tekemistä Ottobre lehden kaavoilla. Sain ystävältäni vinon pinon linkkejä ihaniin kangaskauppoihin ja niinpä tämä mamma oli jo ihan mennyttä kalua! Vaikka minä olenkin ommellut ja muuten tehnyt käsitöitä paljon, en ole kuin joskus nuorempana käsityökerhossa ommellut vaatteita, joten opettelua tulee olemaan, mutta olkoon! Minä haluan kokeilla :)

Lasten Metsolan sivuilta löytyi ihastuttavia kankaita ja sinne laitoinkin tilausta menemään. Nyt siis odotellaan että postilaatikkoon kolahtaisi nämä kangasihanuudet: (kuvat lainattu lasten metsolan nettisivulta)



Huomenna olisi tarkoitus lähteä kirjastoon etsimään ottobre lehtiä lainaan, josko niistä löytyisi kivoja kaavoja: kesämekkoja, bodyja, paitoja jne. Tämä mamma rupeaa nimittäin hommiin!

Tänään jo tuli aloiteltua ompelu-urakkaa ja tämän päivän saldona: 3 taskuvaippaa ja 5paria liivinsuojia. Muutamat liivinsuojat puuttuvat kuvasta, kun pääsivät jo heti käyttöön :) Iso kiitos kuuluu anopilleni, jonka kanssa tuli noita vaippoja väkerrettyä. Suosittelen muuten kokeilemaan tekemistä, ensimmäisen vaipan jälkeen ompelu alkoi nimittäin sujumaan hyvin sutjakkaa vauhtia :)

15 kommenttia:

  1. Kiva, että olet löytänyt ompeluharrastuksen! siihen jää koukkuun. Ihania itsetehtyjä saa lapselle ja itselle, ei ole kaikilla samanlaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään jää koukkuun, minä yleensäkin hurahdan aina kaikkeen hirmuisen helposti, joten tällä tiellä tällä kertaa :)

      Poista
  2. Hihii, vaippojen ompeluun ihan hurahtaa :) Hienoja vaippoja olet tehnyt! Itsekin pidän itsetehdyistä tai muutenkin kankaisista liivinsuojuksista, ne ovat niin pehmeitä ja huomaamattomia ihoa vasten. Kertakäyttöisiä en ole edes kokeillutkaan vaikka niitäkin olen saanut niiltä, joille ne jäivät käyttämättömiksi.
    Minäkään en ole lastenvaatteita paljoa ommellut mutta olen ihastellut ottobre-lehtien kivoja vaatteita. ne useimmiten näyttävät aika yksinkertaisilta tehdä. :)myöhemmin varmaankin teet postauksen ensimmäisistä vaateompeluksista :)
    -saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tähän asti käyttänyt pääasiassa kertakäyttöisiä liivinsuojuksia ja kyllä tosiaankin ero on suuri! Myös säästön kannalta ajattelin siirtyö kankaisiin, aika paljon saa rahaa säästöön, kun muuten monta pakettia menee kuukaudessa noita kertakäyttöisiä.

      Eiköhän jonkinlaista postausta ole tulossa kunhan saan jotakin ompeluksia valmiiksi :D

      Poista
  3. Hienoja ompeluksia! Mistä kankaasta/kankaista olet tehnyt noita vaippoja ja liivinsuojuksia. Omat taidot eivät taida riittää vaippoihin (ainakaan vielä), mutta ehkäpä saisin liivinsuojuksia tehtyä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vaipoissa tuo ulkokangas on PUL-kangasta ja sisäpuoli bambukangasta, liivinsuojiin laitoin imuksi vanhasta pyyhkeestä leikattuja paloja. Liivinsuojukset on tosi helppoja ja nopeita ommella, leikkaa vaan ympyrömuotoisia paloja, laittaa ne päällekkäin ja ompelee saumurilla yhteen (tai ompelukoneella jos ei saumuria ole) Eikun kokeilemaan :)

      Poista
    2. Kiitos, katsotaan joskos onnistuisin noissa liivinsuojuksissa. Ehkä sitten uskallan jossain vaiheessa kokeilla itse vaippojakin... ;)

      Poista
  4. Aivan ihania taskuvaippoja! mistä otit niihin ohjeen, vai teitkö ihan oman pään mukaan? Sain joululahjaksi ompelukoneen ja kovasti tekis mieli kokeilla kestojen tekemistä, tosin oon ihan pihalla noista erilaisista kankaista ja nyt myös ihmetellään miksi meidän neidin iho ärtyi kestoista pahasti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myllymuksujen nettisivuilta voi tilata tee-se-itse -paketin vaippojen tekoon. Siinä tulee kaavat, ohjeet ja tarvikkeet. :) Helppo aloittaa niistä!

      Muakin kiinnostaa, mitä materiaalia teidän vaipat on. Joillain vauvoilla kuulemma ärtyy iho pahasti fleecestä. Flanelletitkin saattaa ärsyttää, jos ei oo kuivaliinaa välissä. :)

      Poista
    2. No just noita flanelletteja oon käyttänyt, sit miulla on kaks Myllymuksujen äpakkauksessa ollutta vihreää taskuvaippaa sekä kaverilta saatuja sisävaippoja joissa on froteeta imuina ja se on ihoa vasten. Alkuun en käyttänyt kuivaliinaa, mut sit ostin Prismasta Myllymuksujen kuivaliinoja. Ihottuma tuli niiden käytön alottamisen jälkeen, en sit tiedä johtuiko siitä..

      Poista
  5. Kiitos:) Kaavan piirsin äitiyspakkauksessa olleesta myllymuksujen vaipasta ja ystävältäni sain kirjallisen ohjeen taskuvaipan ompeluun. Kestovaippainfon sivulla kai myös löytyy kaava ja ohje ompeluun. Mitäs vaippoja/materiaalia teijän kestot sitten oli? Meijän tytön iho ei ollenkaan tykänny niistä imsevimsen flanelleteista, mut muuten ei oo kyl muut vaipat ärsyttäneet ihoa...

    VastaaPoista
  6. Ompelu on kyllä kivaa! Minä ompelin ennen lapsia itselleni vaatteet, mutta nuo pienemmät vaatteet on vaan niin paljon suloisempia, että niitä on kivempi ommella. :D Just eilen ompelin pojille vaatteita. :) Kuvia niistä löytyykin mun käsityöblogin puolelta. Tuntuu vaan, ettei nykyään tahdo olla aikaa ompelulle, kun pojat nukkuu eri aikaan. Esikoinen on kyllä nyt kaks kertaa viikossa kerhossa, niin sillä aikaa vois vaikka ehtiäkin, jos pienempi vaan nukkuu.

    Ottobre on kyllä hyvä lehti. Välillä vaan tuntuu, että pojille ei oo mitään kivaa, tytöille on paljon enemmän malleja. :/ Nytkin uusimmassa lehdessä oli tytölle takki, mutta ei pojalle! Kyllä pojatkin tarvis kevättakkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä oo edes tajunnu käydä siun käsityöblogia katsomassa, pitääpäs piipahtaa siellä :) Aika tosiaan on kova sana! Miusta tuntuu että mie en vielä osaa edes yhden lapsen kanssa tuota aikaa käyttää hyödyllisesti, en uskalla edes ajatella mitenkä onnistuisin missään jos minulla kaksi lasta olisi...;)

      Uusimman Ottobre lehden ostinkin tänään just sen takia että tytöille oli niin paljon kaikkea ihanaa siinä. Pojille muutenkin tuntuu kaupoissakin aina olevan vähemmän valikoimaa, varsinkin värien suhteen :(

      Poista
  7. Mistä muuten Ottobre-lehtiä löytää ostettavaksi? Kun olen monesti lehtihyllyjä katsellut, niin en ole ottobre-lehteä nähnyt siellä.

    VastaaPoista