torstai 15. maaliskuuta 2012

Matka lähestyy...

Niin se vaan kevät on mennyt nopeasti ja meidän Nuppusen ensimmäiseen ulkomaanmatkaan on aikaa enää n. 1,5kk! Ihanaa! :) Voin vain uskoa että tuo aika tulee menemään vauhdilla ja ennen kuin huomaammekaan istumme lentokoneessa kohti Espanjan aurinkorannikkoa!

Eilen sain vihdoin aikaiseksi käyttää Nuppu passikuvassa ja hyvinhän se onnistui. Nappasin neitokaisen kyytiin päiväunien jälkeen, sillä halusin kuvan jossa hänellä on silmät auki. Passikuva otettiin niin että lattialle laitettiin valkoinen peitto, johon laitoin nupun ja sitten vain kuvattiin. Meidän neitokaista kuvaus nauratti kovasti ja kielikin yritti tulla ulos, mutta vain muutaman kuvan jälkeen tuli onnistunut otos. Kuvasta tuli aivan ihana, neidillä kuvassa silmät nauraa ja pieni hymynkare on huulilla. Jos kuva olisi aikuisesta ei varmaan olisi passikuvaksi huolittu, mutta ei kuulemma niin haittaa kun on lapsesta kyse. Passikuvaus meillä päin maksoi 20€.

Seuraavana suunta olikin kohti poliisin lupapalveluita ja sinnehän piti ottaa Nupun isäkin mukaan. Onneksi oli katsonut etukäteen netistä, sillä muuten olisi jouduttu tekemään reissu uudestaan. Eli alaikäiselle passin hakemiseen tarvitsee molempien huoltajien olla paikalla, tai sitten toiselta vanhemmalta on oltava kirjallinen suostumus passin hakemiseen ja alaikäisen henkilön on myös oltava paikalla passia haettaessa. Passin hakemiseen tarvitsi siis molemmat vanhemmat ja henkilöllisyystodistukset, lapsi itse ja kela kortti, sekä käteistä rahaa. Me olemme niin tottuneita maksamaan kortilla, että olipa onni että sattui olemaan molemmilla hieman käteistä pussissa että saimme passin maksettua. Passi siis maksetaan samalla kun sitä haetaan ja meidän lupatoimistossa piti maksaa käteisellä. Passin hinta siis 54€. Ensi viikolla kuulemma on jo noudettavissa passi, joten hyvissä ajoin ollaan liikkeellä :) Tässäpä vielä linkki poliisin sivulle passiasioista. Pitääkö muuten passia noudettaessa molempien vanhempien ja lapsen olla mukana? Tätä ei tullut kysyttyä...

Matkaa varten olen myös miettinyt uimapuvun ja/tai uv-suojapuvun ostoa. Uimapukuja olen katsellut huuto.netistä, fb-kirppiksiltä sekä nettikaupoista niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Mietin pitäisikö ostaa kokouimapuku vai uimahousut? ja mitäkä kokoa, kun tyttö oli viime neuvolassa 65,5cm pitkä... Ja sitten tuo uv suojapuku, mistäkä löytyisi nättejä?? laittakaahan vinkkejä mistä löytyisi nätti uimapuku/ uv suojapuku :)

Tässäpä minun uimapuku/housu suosikkini mitä olen löytänyt:

www.jako-o.de

http://shop.bestseller.com/name-it

http://www.riemuli.fi

3 kommenttia:

  1. Passia noudettaessa riittää toinen vanhempi. Lapsesta en oo varma, itellä oli mukana kun kävin hakemassa passin.

    Me saatiin helposti passikuva esikoisesta, kun sitä ei naurattanut se kuvaustilanne YHTÄÄN! :D Se tosin oli jo puoltoistavuotias silloin ja jo vähän varautuneempi ku vauvat. :)

    VastaaPoista
  2. Minunkin lempparit on nuo alimmaiset uimavaippahousut! Varmaan kannattaa kokouikkari olla niin suojaa paremmin auringolta. Myös tuo Name Itin uikkari on tosi nättI!

    VastaaPoista
  3. Me ostettiin pojalle vauvauintiin Citymarketista Finlaysonin muumi-kokouimapuku koossa 68cm. Nythän poju on yli tuon, mutta puku menee hyvin vielä. Marketeissakin on siis ihan hyvä valikoima :)

    VastaaPoista