maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tip-tip-tip-tip.....

Tulipa sitten tänään tiputusta seurattua parin tunnin ajan terveyskeskuksen päivystyksessä ja sitten kotiin lepäämään loppuviikoksi. Eli sairaslomalla ollaan. Minun pahoinvoinnilleni ei näytä tulevan loppua ollenkaan. Viime viikolla olin jo onnessani, että nyt se pahoinvointi väheni, mutta liian aikaisin iloittu, sillä perjantai iltana alkoi oksentaminen taas. Paha oli jatkui lauantaihin ja lauantai-iltanakin tuli oksennettua iltaruoat. Eilen sitten ei aamupalan jälkeen enää mikään pysynytkään sisällä, vaan kaikki tuli ulos, siis ihan kaikki, jopa vesi, sama myös tänä aamuna ja niinpä siinä sitten lääkärin vastaanotto kutsui. Olin kyllä jo ihan naatti, pyörrytti ja olo tuntui epätodelliselta. Eilen illalla tuli jo itkettyä, että nyt se vauva ei enää elossa ole, kun itsellä oli niin huono olla ja tuntui että miten se voi hyvä olla vauvallakaan. Kyllähän tuo mieskin aika huolissaan alkoi olla. Tiputus tuli kyllä tarpeeseen, nyt on jo huomattavasti parempi olo, vaikka ei nyt mikään paras mahdollinen ole edelleenkään. Nyt sitten varovasti yritetään syödä ja riemuitaan, että pilttisose on kestänyt sisällä jo jopa 1,5 tunnin ajan!

Lääkärikäynnin jälkeen kävin vielä neuvolassa ja neuvolatäti kuunteli sydänäänet, siellähän se meidän murunen jumputti 151 ja olo huojentui. Nyt sitten levätään ja pidetään huolta meidän pienestä. Neuvolaan olivatkin jo tulleet sen seulonnan tulos ja sen mukaan kaikki vauvalla olisi kunnossa <3

Sain muuten sisareltani viikko sitten meksikolaisen Bola korun, joka on mielestäni aivan ihana, toivotaan että meidän vauva rauhoittuu kuullessaan helähdykset!



Tässäpä hieman tietoa siitä:
"Kaunis koru, jolla on tarkoitus
Bola-koru helähtää kauniisti kun sitä liikuttaa. Ääni muistuttaa tuulen kuiskausta, sen kuulee, mutta sitä ei kuitenkaan kuule. Ääni on juuri niin voimakas, että se kuuluu korun kantajalle, mutta ei  kaikille ohikulkijoille.

Korun kaunis ääni rauhoittaa mieltä. Bola -koruja käytetäänkin itämaissa meditoinnin apuna sekä Feng Shui -seremonioissa. Erityisesti Bola -riipuksista pitävät odottavat äidit, sillä korun kaunis ääni rauhoittaa sekä syntymätöntä lasta että äitiä. Bolakoru onkin erityisesti tulevien äitien suosima odotuskoru.

Bola -koru on todella kaunis ja sen ääni hiljainen. Bolakorua voikin hyvin pitää kuin mitä tahansa riipusta, jonka salaisuuden vain sinä tunnet.

Kun käytät korua odotusaikana, vauva kuulee äänen samaan tapaan kuin äidin sydämenlyönnit. Odotusaikana Bola -korua voi käyttää pitkässä nyörissä jolloin se yltää vatsan päälle ja pienokainen kuulee äänen paremmin. Vauvan synnyttyä koru on tuttu esine; pienet korvat tuntevat äänen pienet silmät katsovat tarkasti kaunista korua, ja pienet kädet hamuilevat sitä.." (Lähde)

7 kommenttia:

  1. Voi sinua raukkaa! Kuinka kauan olet nyt pahoinvoinnista kärsinyt? Toivottavasti alkaa pikku hiljaa helpottaa, tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Hui! Koitahan huilia siellä! Täälläkin on yrjöilty, mutta eri syystä.

    VastaaPoista
  3. Tämän rinnalla tuntuu omat ykäilyt ihan pikkujutulta. Toivottavasti alkaa jo pikkuhiljaa helpottamaan.. edes jossain vaiheessa! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kaikille tsempityksistä :) Illan myötä huomasin että nesteytys todellakin auttoi ja olo alkoi korjaantumaan. Tänä aamuna jo aivan erilainen olo. Olisikohan pahoinvointi jo ollut nestehukankin syytä?

    Verona: Pahoinvointi alkoi melko heti plussaamisen jälkeen, eli jotain rv5 paikkeilla.. Alkuun se oli yökkimistä, mutta muuttui rv 8-9 paikkeilla oksenteluksi :(

    VastaaPoista
  5. Harmi, että olet kärsinyt noin voimakkaasta pahoinvoinnista. Mulle terkka sanoi, että oksentelu ei ole vaarallista vauvalle ainoastaan epämiellyttävää äidille ja tietenkin jos oikein pahaksi menee niin nestehukan vaara on suuri. Mutta hyvä jos pääsit tiputukseen korjauttamaan nestetasapainoa. :)

    Mulle on kans tulossa postissa Bola-koru. :) Menee kyllä muutama viikko vielä ennen kuin pikkumurunen kuulee mitään, mutta aion käyttää korua kyllä heti kun vatsa alkaa vähän näyttää vauvamasulta. :)

    VastaaPoista
  6. Huuh, itseäni ällöttää oksentaminen ihan muutenkin, joten tällainen kuulostaa aivan todella kamalalta tilanteelta. :S Toivottavasti pahoinvointi heti ensitilassa jättää sut rauhaan! Tsemppiä kovasti.

    Oikein hyvä, että seulontojen mukaan kaikki on vauvallanne hyvin. :)

    VastaaPoista
  7. Evelyn ja Miraana: Kiitos :) Onneksi tosiaan tuo oksentelu ei ole vaarallista vauvalle!

    VastaaPoista