keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Riisipuuroa, nam-nam!

Meidän Nuppunen on opetellut tässä viimeisen kuukauden aikana jo syömään vaikka mitä uusia ruoka-aineita. Tällä hetkellä ruokalistalta löytyy: peruna, bataatti, maissi, riisipuuro, päärynä, persikka, kurkku, mustikka. Hiljalleen ollaan opeteltu syömään aina uutta, mutta nyt varmaan aletaan pikku-hiljaa ottaa ruokia hieman nopeammalla tahdilla, sillä syöminen on Nuppusen mielestä ihanaa! Jo ensimmäiset lusikalliset menivät hyvin ja neiti vain nätisti aukoo suutaan seuraavaa lusikallista varten. Erityisen ihanaa mielestäni on se, että jokaisen lusikallisen jälkeen kuulostaa kuin Nuppu sanoisi " nam" ja varsinkin silloin kun syödään riisipuuroa :)

Tällä hetkellä meillä syödään aamuisin riisi- tai maissipuuro (joko muksun pikajauheesta tehty tai sitten maissi/riisijauhosta keitetty) ja mukana yleensä hieman hedelmäsosetta. Ennen päiväunia emme kerkeä syödä kasvissoseita, sillä Nuppunen herää yleensä yhdeksän maissa ja sittenpä klo 10.30 mennäänkin jo usein pitkille päiväunille. Päiväunien jälkeen n klo 14-15 olen usein antanut kasvissoseen ja sitten illalla iltapuuron klo 21, nukkumaan kun mennään klo 21.30. Melko samalla päivärytmillä ollaan menty nyt jo jonkin aikaa, mutta saa nähdä mitenkä pitkään näin mennään. Iltaan varmaan pitää toinen kasvisateria ottaa, olisiko se sitten klo 18-19 aikaan, josko sillä tavalla saataisiin tyttö nukkumaan yö heräämättä, sillä meillä heräillään edelleen syömään n. 3h välein.

Alunperinhän olin ajatellut täysimettää kuuteen kuukauteen asti, mutta kuten aiemmin kertoilin niin neuvolaasta ohjasivat makuannokset aloittamaan 4 kk iässä. Niitä kun aloitettiin antamaan ja neiti oli niin valmis syömään niin siinäpä sitä pikkuhiljaa tuli annettua noita ruokia enemmän ja enemmän ja hyvä myös näin :)

Kasvissoseita pakastin jääkuutiorasioissa pakkaseen ja niiden jäätyessä laitoin rasioihin. Sieltä onkin nyt helppo ottaa tytölle ruoalle erilaisia ruoka-aineita. Hedelmäsoseet on sellaisia joita olen ostanut valmiina kaupasta, mutta muut olen pääasiassa yrittänyt tehdä itse. Alkuun liiskasin haarukalla soseita, mutta soseet olivat Nupun mielestä liian karkeita, joten loppujen lopuksi tämän mamman piti marssia kauppaan ostamaan itselleen sauvasekoitinta ruokien tekemisen helpottamiseksi :)

Tässä kuvassa neiti maistelee bataattia, joka oli kyllä tosi hyvää Nupun mielestä! Äidiltä bataatti ei kyllä saanu pisteitä kun sitä tuli itsekin samalla ekaa kertaa maisteltua.. Miestäni nauratti minun ilmeeni bataatin mausta ja totesi tämän jälkeen että tuommostako meinasit syöttää omalle lapselle jos et itsekään sitä pysty syömään... No tämä äiti on kyllä aina ollut hieman "ruokarajoitteinen", joten toivotaan että pieni neiti oppisi hieman paremmin noita uusia makuja maistelemaan ja sitten syömäänkin!

6 kommenttia:

  1. Ihana tuo Nupun ruokalappu :)

    Törmäsin sun blogiisi ja laitoin seurantaan, mulla on itellä Nuppua pari kk vanhempi vauva. Mukavaa lukea toisten vauvaperheiden elämästä :)

    VastaaPoista
  2. Tuo ruokalappu on miunkin lemppari :)

    Kiva kun jätit kommenttia, pääsen kurkkimaan siunkin blogia:) Miusta on myös kiva lukea muiden vauvaperheiden elämästä, pistin siunkin blogin seurantaan että löydän sinne takasin kurkkimaan..

    VastaaPoista
  3. Mukava postaus. Meillä on kiinteitä maisteltu reilun viikon verran ja poika (5kk 2vko) ei ainakaan vielä ole kovin innostunut maisteluista. Suuta ei avata kovinkaan isosti mutta eipä enää kieltäkään työnnä eteen, joten edistystä on tapahtunut. :D Huomasitko että onko kiinteiden aloituksen jälkeen ollut iltaisin enemmän kitinää? Poika on viime aikoina kitissyt iltaisin hieman enemmän, joko bataatti tai peruna käy mahaan tai sitten ne kuuluisat hampaat.. Niitä ollaankin jo odoteltu.
    Meilläkin on tuo ruokalappu, saatiin pankista lahjaksi. :)
    Teillä Nuppu nukkuu mukavan pitkään aamuisin, meidän poika heräilee aikalailla 7 - 7.30 välillä ja 9 aikoihin on jo aamu-unilla vaunuissa. Illalla nukkumaan mennään siinä klo 20 aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kyl huomannu et ois enemmän kitinää ollu, on ehkä jopa tyytyväisempi.. Se mitä oon huomannu kiinteiden aloittamisen jälkeen on se että kakkaa tulee ja paljon!! sitä on nykyisin joka vaipassa, kun aiemmin oli kerran päivässä tai parin päivän välein... ja persikka on nyt ollu semmonen, joka on nähtävästi aiheuttanu punoitusta pyllyyn, joten pitää vähän seurailla tuleeko jatkossakin siitä jotakin..

      Nupulla on nyt tällä hetkellä kaksi hammasta alhaalla ja ne tuli kyllä yllättävän kivuttomasti, ei nostanu kuumetta, eikä kyllä kovin paljon kiukuttanutkaan.. :)

      Kannatti muuten kehua tuota nukkumista.. tänä aamuna herättiin klo 6.30!! :/

      Poista
  4. Meillä samanikäisen kanssa on hyvin samanlainen ruokarytmi, ja kiinteät maistuu hyvin (hienona soseena tosin). Meillä puurojen lisääminen on parantanut nukkumista, ja nyt kun olen alkanut antaa kiinteitä 4 kertaa päivässä, niin poika nukkuu useamman tunnin putkeen (herää syömään yöllä klo 12, 3-5 välillä ja sit aamulla). taidan laittaa jossain vaiheessa meidän sosereseptejä blogiin...

    Hauska seurata teidän juttuja, kun niin samoja vaiheita eletään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpäs varmaan pikkuhiljaa siirtyä meilläkin noihin 4x kiinteisiin :) Laita ihmeessä sosereseptejä esille blogiin! tykkäisin kovasti! :)

      Poista