sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Terveisiä Espanjasta

Minun piti jo ennen matkaa kirjoittaa blogiin, mutta niinpä nuo viimeiset päivät ennen matkaa kuluivatkin hirmuisella vauhdilla laittaessa matkatavaroita kuntoon.. ja nyt matkan jälkeen aika on taas kulunut kuin siivillä ja pahoittelut siis että olette joutuneet odottamaan matkakertomusta! mutta siis kaikille teille: oikein paljon aurinkoisia terveisiä Espanjasta! :)

Olin jännittänyt todella paljon erityisesti lentoa malagaan, mutta pieni tyttäremme taitaa olla syntynyt matkustelemaan sillä hän ei ollut matkasta moksiskaan. Nuppusella sattui puhkeamaan flunssa pari päivää ennen reissua ja pelkäsin että lentäminen kävisi korviin, mutta onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Tuttia syötiin kovasti nousun ja laskun ajan. Lennot meni nukkuessa mennen tullen suurimman osan ajasta ja se pieni aika minkä hän sattui koneessa valvomaan meni ihmetellessä ja lelujen parissa touhutessa. Melko kuuma oli koneessa menomatkalla ja neidillä olikin koko lennon ajan päällä vain lyhythihainen body. Aiemmin kun olen lentänyt on koneessa ollut kylmä, joten Nuppusella oli kerroksittain paljon vaatetta jota jouduttiin vähentämään reilusti lennon aikana kun tyttö ihan hikisenä sylissä nukkui. mutta paluulennolla taas oli viileää ja sittenpä nukuttiinkin jo viltin alla melkein koko lennon ajan.

Säät oli todella ihanat paikan päällä ja saatiin nauttia auringosta (=varjosta) ja Nuppu oli aivan onnessaan siitä ettei tarvinnut kerrospukeutua ja sai välillä viilettää pelkässä vaipassa sisällä. Mutta haastavaa kyllä on tuo lapsen suojaaminen auringolta! Pääasiassa vaatteilla tuli suojauduttua, mutta kasvoihin, käsiin ja jalkoihin piti kyllä silti aurinkorasvaa laittaa, sillä aurinko oli todella petollinen myös varjossa. Itse onnistuin polttamaan itseni jo heti ensimmäisenä päivänä aurinkorasvauksesta huolimatta... :(

Päivät meni kaupungilla ja rannassa kävellessä, shoppaillessa, jäätelöä syöden, uima-altaalla ja yksinkertaisesti nauttiessa. Nupulle löytyi vaikka mitä ihanaa ostettavaa paikallisista vaateliikkeistä ja markkinoilta, joten rahaa todellakin sain palamaan ja nyt reissun jälkeen tajusinkin että itselle en tainnu ostaa oikeastaan mitään kun hullaannuin niin kovin noista lastenvaateliikkeistä ;) Kävimme myös Bioparc Fuengirola Zoossa, joka oli todellakin näkemisen arvoinen paikka. Todella kauniisti tehty eläintarha, jossa oli ihana kävellä ja viettää aikaa. Nuppukin oli aivan innoissaan nähdessään eläimiä. Ajattelin alkuun että Nuppu on vielä liian pieni eläintarhassa kävijä, mutta ei todellakaan ollut! Eläinten liikkuminen ja äänet sai meidän neidin naurattelemaan ja höpöttelemään innoissaan.



Aurinkolasit ja hattu olivat todella inhottavia Nupun mielestä ja aurinkolasit olivatkin ennemmin mukava purulelu kuin suojana silmille... Hattua myös revittiin pois päästä vähän väliä... Manduca oli minulle kyllä aivan korvaamaton apu reissussa, erityisesti lentokentillä, sillä ainakin lentokentällä olevat rattaat olivat sellaiset että meidän neiti oli vielä aivan liian pieni niissä istumaan :( ja sitten kun rattaat alkoivat tympimään niin manducasta oli kiva katsastella maailmaa ja siihen monesti nukahdettiinkin.. Minulla vaan käy tuo manducassa kantaminen selkään ja olenkin miettinyt että onkohan minulla nuo säädöt ihan oikein tuossa vai onko minulla vain niin huono selkä että tuo etupuolella kantaminen tekee kipeää selkään...? onko kenelläkään kokemuksia?


Ruokia minulla oli mukana Suomesta puurohiutaleet ja hedelmäsoseita jonkin verran - onneksi oli! Hedelmä ja kasvissoseita löytyi kyllä kaupoista myynnistä, mutta niissä oli monissa todella montaa hedelmää sekaisin ja kaikkia Nuppu ei ollut vielä kerennyt maistaakaan. Banaania oli vähän joka purkissa ja se hieman kovettikin mahaa. En löytänyt sieltä yhtään purkkia niin että olisi ollut vain yhtä hedelmää pelkästään. Tuoreista hedelmistä jonkin verran soseutin ruokaa ja sitten reissussa maisteltiin montaa uutta makua.. Kasvissoseissa oli myös sama juttu, perusmakuja ei ollut vaan niissä oli jo sekaisin montaa makua. Niinpä minulla tuli peruna-porkkana sosetta tehtyä aika monesti itse. Kasvikset ja hedelmät olivat kyllä todella hyvän makuisia ja ihanan tuoreita! Sieltä kaupasta ostin tämän tyyppisen hedelmäpussin vauvalle, johon saa hedelmäpalan laitettua sisään ja ei tarvitse pelätä että vauva saa siitä liian ison palan puraistua. Jonkin verran tuli käytettyä, mutta meillä Nuppu tykkäsi enemmän purra tuota kahvaosaa kuin itse hedelmää...

Vaippoja ostin Huggies merkkisiä ja mielestäni ne olivat todella hyviä vaippoja,tosin melko pieni koko oli tuo 6-10kg koko ja tuntui että oli malko napakka meidän 7kg tytölle! Olisi varmaan pitänyt ostaa yksi koko isompi. Näitä vaippoja löytyy myös Suomesta ja saatankin ehkä näitä jatkossakin ostaa, sillä mielestäni olivat imukykyisempiä kuin liberot joita olemme nyt viime aikoina yövaippoina käyttäneet. Onneksi en ottanut kestovaippoja mukaan, ne eivät olisi kuivaneet siellä ikinä, kun omien vaatteiden kuivattamiseenkin meni melko pitkä aika, sen verran kostea ilma siellä oli.

Mutta siis kaikenkaikkiaan siis onnistunut reissu takana ja eiköhän sitä uskalleta lähteä reissuun toisenkin kerran ja sen verran lapsiystävällinen paikka Fuengirola oli, että ehkäpä sitä voisi matkustaa sinne vielä uudestaankin :) Paljon jäi vielä näkemättä!


8 kommenttia:

  1. Kannattaa ehkä vielä sitä manducaa säätää, sen pitäisi olla kuitenkin tosi ergonominen kantajalle. Kun ei Nuppu nyt niin iso vielä ole että pitäisi kovasti edes painaa. Minäkin kannan kantorepulla 9kiloista edessä eikä ota selkään...

    Niin ja kiva kuulla teidän reissu kuulumiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin mie vähän arvelinkin... Kun siinä ohjeessa ois ollukkin et miten niiden säätöjen tulee olla, miusta siinä oli aika huonot ohjeet mukana noiden säätöjen suhteen :( millä tavalla siulla on ne hihnat laitettuna kun on edessä, meneekö ristiin takana vai samalla tavalla ku reppu laitetaan?

      Poista
  2. Teillä olikin kiva reissu! Lapsenkin kanssa on kyllä tosi mukava matkustella! :) Ja lapsen kanssa saa etelän maissa ihan eri tavalla huomiota kuin kotimaassa; tyyliin kaupan tädit lepertelee ja silittelee pikkuihmistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen kanssa oli tosiaankin mukava matkustaa, ei ollut ollenkaan vaikeaa vaikka monet tutut sitä pelottelikin etukäteen.. Tosiaan saa niin eri tavalla huomiota ja miusta tuntui et kaikki myyjät oli paljon ystävällisempiä ku oli lapsi mukana, kyllä monet lepertelyt sai meidänkin neiti ja varsinkin sinisiä silmiä ja vaaleaa ihoa ihmeteltiin ja ihailtiin kovasti :)

      Poista
  3. Kiva lukea teidän reissusta ja että kaikki meni hyvin, varsinkin lennot :) Minä matkustan (Suomeen siis) viikon päästä ja jännittää jo kovasti, että miten reissu menee. Mistä saitte muuten lentokentältä rattaat? Ja saitteko koneesta sängyn vauvalle? Meidän vauveli on jo niin iso (74 cm) että ei saata saada sänkyä, mikä mua jännittää jo etukäteen...

    Voisitko neuvoa, saako Suomesta sellasia riisi- ja kaurapuuroja, joihin ei olla lisätty maitoa? Entä sellaisia kasvis-ja hedelmäsoseita, joihin ei olla lisätty suolaa ja sokeria? Minkä merkkisiä? Mulla kun ei ole aavistustakaan Suomen valikoimista vielä.

    Olen laitellut meidän perussosereseptejä blogiin, voit käydä katsomassa, jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  4. Lentokentältä rattaat löysimme joltakin lähtöportilta. Ei meinattu ensin löytää ja ku kysyin niin infosta sanottiin, että niitä löytää sieltä mihin ihmiset ne jättää.. Mut niissä rattaissa selkänojaa ei saa millään tavalla laskettua, oli semmosia metallisia ja olivat istuma-asennossa et meidän neiti ois sieltä nenälleen lentäny pois jos siihen ois laitettu.. eli käytettiin lentokentällä vaan tuota manducaa.

    Sänkyä meillä ei ollu kanssakaan koneessa vaan tyttö nukku miun ja isänsä syleissä lentojen ajan. Itellä oli melkosen kuuma kyl tyttöä pitäessa, mut hyvin onnistui syöttämiset ja vaipanvaihdot sylissä lennon aikana. Koneessa ois ollu hoitopöytä vessassa, mut sitä ei käytetty ollenkaan.

    Nuo vauvojen esikypsytetyt riisi-kaurapuurot on suomessa maidottomia, niihin ei siis tarvii lisätä ku kuuma vesi ja ovat valmiita..ite oon muksu merkkisiä käyttäny ja sit oon kyl keittäny riisivellin ihan riisijauhoista.. Vauvojen kasvis ja hedelmäsoseet on myös sokerittomia ja suolattomia, mie oon ostanu vähän vaikka minkä merkkisiä mitä hyllystä löytää, mut pääasiassa vaan hedelmäsoseita ku kasvissoseet ja marjasoseet oon tehny melkein kaikki ite.

    Pitääkin käydä nuo perussosereseptit kurkkaamassa siun blogissa, ne kiinnostaa aina :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä, Tytti! Pitää etsiä noita rattaita, vaikka vauveli on varmaan tyytyväisempi kantorepussa... mun selkä taas ei ole!! Toi painaa jo yli 9kg, eli siinä hilkulla on, että jaksaako sitä enää kannella.

      Hyvä kuulla, että vauva jaksoi nukkua koneessa sylissäkin. Itse olen yksin matkustamassa, joten jännittää se puoli, että miten sitä pääsee vaikka vessassa käymään jne. jos on koko ajan vauva sylissä.

      Hyvä kuulla, että puurot ja soseet saa valmiina - kotona teen puuroja lukuunottamatta kaiken itse, mutta matkalla olis kätevämpää jos olis valmiita ja muiden nurkissa olis kiva, jos olis ruoat valmiina. :)

      Poista
  5. Teidän reissu kuulostaa ihanalle!! Varmasti ollut niin lapselle kuin teillekin elämys koko matka :) Siulle olis haaste miun blogissa, jos jaksat joskus tehdä!

    VastaaPoista