perjantai 13. tammikuuta 2012

Meillä sairastetaan

Kun pystyisikin sairastamaan pienen puolesta nuo taudit, mutta ei. Meillä ollaan sairaana, sekä äiti että tytär. Minä sairastuin ensin järkyttävään flunssaan kuumeen kera ja siitäpä se Nuppunenkin sitten tartunnan sai. Nyt takana viikon verran sairastelua minulta ja Nuppuun tauti iski alkuviikosta.

Nupulla on kova yskä, hirmuinen rohina kuuluu kun neiti hengittää ja yskii. Lima on jossakin tuolla alhaalla kurkussa. Ääni selkeästi paineessa, itku ja jokellus on selkeästi ihan erilaista kuin normaalisti. Päivät onneksi on menneet vielä ihan hyvin, mutta illat ja yöt ovat hankalia, kun räkä hankaloittaa hengittämistä sekä myös imemistä. Lääkärissä pyörähdettiin ja sieltä saatiin sitten lupa Panadolin käyttöön ja viime yö olikin heti helpompi, neiti nukkui melkein koko yön heräämättä. Edellisinä öinä kun pieni itkeskeli tunnin välein ja piti ainaa nostaa syliin hetkeksi, laittaa keittosuolatippoja tai imeä nenäfriidalla, jotta saatiin taas hieman nukuttua.

Kova yskä on myös aiheuttanut liman oksentamista, sekä välillä on myös oksennettu maitoa ihan kaaressa niin että kaikki vaatteet sekä Nupun että äidin on ihan oksennuksessa. Nämä säikäyttävät ja paljon, sillä tuntuu että neiti tukehtuu! Näiden oksentelujen vuoksi, minä havahdun yöllä hetkessä hereille kun kuulen että neiti yskii unissaan. Pelottavaa!

Meillä hyväksi havaittuja keinoja vauvan flunssaan on koettu:

- Höyryhengitys kylpyhuoneessa ( suihku kuumalle ja hengitellään kylpyhuoneeseen muodotuvaa höyryä)
- Keittosuolatipat ja nenäfriida (tuo pikkuniistäjä ei ole niin hyvä)
- Physiomer baby nenäsuihke, tämän ostin tällä viikolla apteekista ja on oikeasti todella hyvä, tällä saa vauvan nenään todella hyvin laitettua suihkeen ja nenä aukeaa hyvin! (kuva lainattu www.apteekkituotteet.fi sivulta)


- Kohoasento
- Ulkona nukkuminen
- Makuuhuoneeseen mukeihin kuumaan veteen carmolis tippoja (tai esim kurkkupastilleja), jotta vauva saa niiden kautta hieman höyryhengitystä
- Eilen tuli annettua myös pullosta hieman vettä ja se tuntui kyllä auttavan todella hyvin limaisuuteen

Nyt siis toivotaan että tauti hellittää pian ja ollaan kohta taas jaksavampia touhuilemaan! Hyvää viikonloppua teille kaikille!

6 kommenttia:

  1. Mielenkiinnosta kysyn että ehditko saada/ottaa influenssa rokotetta ennen synnytystä? Oisko tuo estänyt taudin tulon?

    VastaaPoista
  2. Alanis: en ehtinyt, miun paikkakunnalla alettiin antaa influenssarokotteita vasta 3vkoa miun synnytyksen jälkeen, jolloin rokotteen itselleni astman takia otin.

    VastaaPoista
  3. Voi, kurjaa :(. Toivottavasti paranette pian! Meidän pikkuneiti on tähän asti sairastanut niin vähän että varmaan menee sormi suuhun kun eka kerran saa edes kunnon kuumeen :D.

    VastaaPoista
  4. Oi voi toivottavasti räkätauti hellittää! Ei ole kiva katsella pientä kipusena. Mä murskasin valkosipulinkynsiä harsoon ja laitoin kehdon yläpuolelle. Se autto parina yönä aukasemaan hengitysteitä ja irrottamaan limaa. Suosittelen! Kamala hajuhan siitä toki tulee mutta se on sen arvoista :) Suppoja myös tietenki suosittelen jos lämpö nousee. Tuo kaaressa oksentaminen on tuttua, kun Jaskallahan oli se mahaportin ahtauma jonka vuoksi oksu lensi kaaressa kauan ennenkuin tajuttiin miksi. Eli voimia pyykkäilyyn ja paranemisia kovasti <3

    VastaaPoista
  5. Meillä on nyt aivan sama tauti, pikkuisen henki rohisee, yskittää ja lima pyörii kurkussa, oksennettukin on juuri tuommoista maito-limaa. :( Sain tästä sinun kirjoituksesta paljon hyviä vinkkejä, miten pienen oloa helpottaa, että kiitos! Kysyin meidän lähiapteekista tuota nenäsuihketta, niin eivät olleet siitä kuulleetkaan. Outoa! mutta onneksi keittosuolatipat ovat vähän auttaneet, joskin ovat minusta aika vaikeat laittaa.. Kuinka kauan nupulla tuo tauti kesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tauti kesti parisen viikkoa molemmilla kerroilla. Tuo yskä erityisesti oli tosi inhottava! mukava kun tästä kirjoituksesta löytyi jotakin vinkkiä helpottamaan oloa, Toivottavasti teillä helpottaa tauti nopeasti ei oo kyl ollenkaan kiva kun pienet sairastaa!:(

      Meillä tuo physiomer oli vasta tullut apteekkiin, ei ollut tuota tuotetta vielä silloin kun ensimmäisen kerran meillä flunssaa sairastettiin. Tuo oli tosiaan mukava käyttää kun sumute levittyi tasaisesti sieraimeen, eikä tullut niin herkkään pois, kuten keittosuolatipat.

      Poista