perjantai 27. tammikuuta 2012

Muffinsseja

Nyt välillä aiheesta vauva ihan toiseen. Minä nimittäin olen hulluna muffinsseihin ja niitä olenkin viime aikoina urakalla leiponut. Kinuskikissan sivustolta olen kokeillut leipoa jo monia muffinsseja ja muffinssikirja joka kotona löytyy on myös päässyt käyttöön :) Viime aikoina minulla on tullut katseltua myös paljon ruokaohjelmia televisiosta ja koluiltua leivontablogeja! mitä kaikkea ihanaa löytyykään, taitaa ihan leipomishullutus iskeä. Kun vain itsekin osaisi niin kaunista tehdä, mutta kai sitä oppii kun tarpeeksi tekee.

Tänään oli taas kinuskikissan sivuilta minttusuklaamuffinssien vuoro, päälle tosin tekaisin mansikkatomusokeri-voi-tuorejuustokreemin, josta tulikin ihan hyvän makuinen. Muffinssit tosin tänään hieman paloivat reunoista, sillä minulla meni hieman liian pitkään kun otin Nuppusen ulkonta sisälle. Onneksi eivät kuitenkaan kokonaan palaneet!

nyt siis jos teillä on tiedossa joitakin ihania leivontablogeja tai ihania reseptejä leivontaan, niin laitelkaahan kommenttia niin josko minä kerkeäisin Nuppusen päiväuniaikaan aina leipomaan jotakin hyvää.

Herkullista viikonloppua teille kaikille!

12 kommenttia:

  1. Tervetuloa mun blogiin vierailulle, nykyään enemmän käsitöitä, mutta leivonnaisiakin löytyy roimasti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kutsusta :) Käsityötkin kiinnostaa, joten mielelläni tulen blogiisi vierailulle!

      Poista
  2. Jaat saman harrastuksen miun kanssa, tosin täällä harvemmin innostutaan leipomaan, keskityn enempi katsomaan ja himoitsemaan ;) Nyt varsinkin tulee selailtua sivuja, kun etsin ristiäisiin leipomuksia. Meillä vaan rajoittaa tuo gluteenittomuus. Tässä kaks miun listalla olevaa:
    http://bellebaie.blogspot.com/
    http://chocomum.vuodatus.net/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No miunkin innostus yleensä rajoittuu tuohon katseluun, mutta jospa tässä hieman aktivoiduttaisiin :) kiitokset linkeistä!

      Poista
  3. http://ebetys.com/ Ite tykkään tuota katella tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyl kans miun lemppareita. Ebe tekikin meidän ristiäiskakun päälle koristeen kun häneltä sellaisen tilasin ja olin enemmän ku tyytyväinen :)

      Poista
  4. Minäkin olen kinuskikissan sivustoja seurannut aktiivisesti jo parisen vuotta :) Tein ristiäisiin vadelma-daim-mascarpone-täytteisen kakun juuri kinuskikissan ohjeella. :) itsekin tykkään leipoa sekä tehdä suklaakonvehteja erilaisin täyttein. Mutta nyt on leivonta hieman jäänyt taka-alalle ja nyt viime joulun alla poikkeuksellisesti en tehnytkään konvehteja kun aika ei ihan riittänyt sinne asti.
    -saara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kun kuulostaa herkulliselta kakulta :) Pitääkin käydä ohje etsimässä! Eikö suklaakonvehtien tekeminen oo tosi vaikeeta?

      Poista
  5. Oi, minuunkin on iskenyt viime aikoina leipomisvimma! Paras leipomus on ehdottomasti ollut porkkanakakku tällä ohjeella http://patalintu.blogspot.com/2010/01/lahes-taydellinen-porkkanakakku.html
    Kannattaa ehdottomasti testata! Senhän täytyy olla terveellistäkin kun siinä on porkkanaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on terveellistä ;) Porkkanakakusta tykkäänkin kovasti ja myös siskoni, joten pitääkin kokeilla tuota ohjetta kun hän tulee käymään!

      Poista
  6. Täälläkin leivotaan ahkerasti, vaikkakin se tuon kohta viisikuisen kanssa onkin vähän haastavaa. Jos poika herää unilta kesken unien niin rintareppuun vaan ja jatkamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvan kanssa leipominen on todellakin haastavaa. Minä olen jo kerennyt monet pikkuleivät ja muut leipomukset polttaa kun on pitänyt kesken leipomisen lähteä hakemaan tyttöä unilta. Mutta jospa tässä harjoitus tekee mestarin, pitää varmaan ruveta enemmän hyödyntämään tuota kantoliinaa :) tai sitten hommata rintareppu!

      Poista