tiistai 10. tammikuuta 2012

Nuppu lähtee Espanjaan

Meillä on vihdoin varattuna matka Espanjaan, eli nyt keväällä Nuppu lähtee ensimmäisen kerran ulkomaille. Tuolloin siis reilun puolen vuoden ikäisenä. Matkakohteena on siis Fuengirola, jossa meillä on vuokrattuna loma-asunto pariksi viikoksi. Mukaan lähtee mukavasti "lastenvahteja" ja toinen vauvaperhekin, joten isolla porukalla lähdetään. Itse aiemmin olen käynyt Espanjassa Nerjassa, oli aivan ihana paikka, joten uskon että tulen pitämään myös Fuengirolasta, vaikka se isompi paikka onkin. Loma-asunnon varustetaso on todella hyvä. Sieltä löytyy pyykkikoneesta astianpesukoneeseen kodinkoneita, se on rauhallisella ja vartioidulla alueella, löytyy uima-allasta ja on myös lähellä kauppakeskusta ja rantaa, keskustaan on kuitenkin matkaa 3km, joten ihan kaupungin vilskeessä emme ole, mutta emme kuitenkaan liian kaukanakaan, mikäli sinne aiomme suunnata.

Montaa asiaa on jo tullut mietittyä. Matkakuume on jo hirmuinen ja tuo vajaa vajaa 4kk tulee varmasti menemään sellaisella vauhdilla, joten ihan hyvä jo jotakin pohtiakin. Pitäisi hommata neitokaiselle passi. Mielenkiintoista voi olla tuo passikuvan ottaminen :) Matkavakuutusta ei onneksi erikseen tarvitse ostaa, sillä omaan matkavakuutukseeni kuuluvat myös muut samassa taloudessa asuvat.

Miettinyt olen jo kovasti että mitenkähän lentomatka tulee menemään? Lentokoneessa kuljetetaan lisämaksutta kuulemma turvaistuin ja rattaat. Mitenkäs jos ottaa rattaiden tilalle ihan vaunut? Rattaat ja turvaistuin pitää kuulemma pakata sitä lentomatkaa varten, jostakin luin että ihan jätesäkkiin pakkaus onnistuu tai sitten lentokentältä saa ostettua jonkinlaisen pussin? Kestääköhän ne miten hyvin yleensä kuljetuksen ja mahtuuko siihen lentokentältä ostettuun pussiin vaunut ja koppa? Nuo rattaat pitää kuulemma jättää jo lähtöselvitykseen, mutta Finavian sivuilta luin, että lentokentältä saa turvatarkastuksen jälkeen kuulemma lainata rattaat, jotta lentokentällä odotellessa ei tarvitsisi koko aikaa kannella. Onkohan niitä siellä sen verran että sellaiset varmasti saa? Ajattelin kyllä kantoliinan pakata mukaan, jotta voin vaikka siihen tyttösen laittaa mikäli rattaita ei jostakin syystä saataisikaan..

Sitten mielessä on myös pakkauspuoli... mitä pitäisi pakata mukaan? Onneksi lomahuoneistossa on pyykkikone, joten ihan älyttömästi ei tarvitse pakata vaatetta matkaan.. Kestovaipat ajattelin kyllä matkalaukkuun ahtaa, en haluaisi kuitenkaan kahdeksi viikoksi keskeyttää kestovaippailua..
ja kesävaatteitakin pitäisi siis alkaa jonkinlaista ostelemaan. Vaikka sieltä varmasti kaikkea saakin ostettua, niin ei sitä varmasti ensimmäisenä olla lähdössä vaateostoksille. Jokohan kesävaatteet pitäisi olla 74 kokoa, vai vieläköhän 68 koko menisi?

Ruokapuoltakin pitää jo hieman miettiä, sillä mikäli puolen vuoden täysimetys onnistuu, niin kiinteitä olisimme aloittaneet juuri syömään. Ajattelin kyllä että varmaan paikallista perunaa, porkkanaa ja bataattia olisi ihan turvallista syödä keitettynä? vai pitääkö sinne joitakin purkkiruokia mukaan ottaa? Toivotaan että imetys sinne asti onnistuisi, sillä voihan maidontulokin loppua siihen mennessä. Tänään ei kyllä siltä tunnu että maito olisi loppumassa, sillä molemmat tissit on ihan täynnä maitoa ja liivinsuojia pitää vaihtaa ihan jatkuvasti. Olen ollut hirmuisessa flunssassa jo useamman päivän ajan ja on tullut lipitettyä teetä tosi paljon, seköhän se tähän maidon tuloon nyt niin paljon vaikuttaa??

Nyt siis pyytäisinkin teitä ihania lukijoita antamaan vinkkejä mitä kaikkea tulee huomioida kun lähdetään vauvan kanssa reissuun: lentomatkat, tavarat, ruoat jne. sekä mielellään myös kokemuksia Fuengirolasta ja siitä mitä siellä mahdollisesti kannattaisi käydä katsomassa jos joku siellä on käynyt lasten kanssa tai ilman lapsiakin :)

6 kommenttia:

  1. mulla ei itsellä ole kokemusta,mutta kun syksyllä oltiin teneriffalla, oli samoilla lennoilla perhe jolla oli noin alle vuoden ikäinen poika, tämä poika istui vanhempien sylissä nousun ja laskun ajan ,siihen saatiin lisävyö.
    Rattaa heillä (ja momilla muillakin) meni jätesäkeissä laukkujen kanssa ja kyllä lentokentällä on rattaita aika paljon, niistä piäisi kyllä riittää!:)

    Ainakin tämä kyseinen pikkupoika vain innoissaan katseli ulos niin laskujen kuin nousujenkin ajan ja oli tosi rauhallinen, äiti sitten selitti ettei pienillä apsilla käy korviin (onneksi) koska tasapaino ei ole vielä samanlaista.:))

    VastaaPoista
  2. Hei! Kävin ensin Fuengirolassa ja sitten seuraavana vuonna Nerjassa. Pienempänä, huomattavasti kauniimpana ja jotenkin aidompana paikkana Nerja viehätti niin paljon, että ei nuo Aurinkorannikon suuremmat kohteet niin kutsu enää. Mutta paljonhan se on kiinni myös majoituksesta.Fuengirolassa kannattaa ehdottomasti käydä eläintarhassa, joka on pienehkö mutta hienosti tehty paikka ja nähtävää on paljon. Kulkeminen onnistuu kyllä rattaiden kanssa.

    Olisi kiva kuulla matkakokemuksiasi ja järjestelyistä vauvan kanssa matkatessa. Oma vauva on nyt pari kuukautta ja matkaa on vähän mietitty jossain vaiheessa.

    T. Tiina

    VastaaPoista
  3. Mekin ollaan pohdittu, että kesällä tehtäisiin ensimmäinen ulkomaanreissu Tyypin kanssa ja ensimmäisenä olisinkin juuri muistuttanut matkavakuutuksesta, hyvä että sisältyy teidän vakuutukseen. :)

    Purkkiruoista mun mielestä useasti sanotaan, että pitäisi ottaa Suomesta mukaan ne mitä tarvitaan, mutta luulisin, että ainakin Fuengirolasta löytyy kyllä hyvä valikoima turvallisia ruokia. Turkista puolestaan löytyi jo Aurinkomatkojen sivuilta maininta siitä, että vauvojen purkkiruoat ja äidinmaidonkorvike on kallista, sieltä voisi ehkä kohdetiedoista myös kurkata mitä sanotaan yleisesti Fuengirolan/Espanjan kohteista lasten kannalta?

    VastaaPoista
  4. Meillä lennot meni hyvin, vaikka etukäteen jännitettiinkin. Onneksi poika lienee perineen äitinsä korvat. Syötin noustessa eikä ainakaan korviaan kränissyt. Tuo kentälle pukeminen oli vähän ongelmallista, kun kantorepussa toiselle tuli liian kuuma vanupuvussa ja alkoi lennon ollessa tunnin myöhässä jo olemaan hikinen ja nälkäkin tuli. Passikuvareissu meillä meni pojan nukkuessa. Poika asetettiin valkoselle tyynylle ja vauvan passikuvassa saa olla silmät onneksi kiinni. Pitelin päästä kiinni jotta kasvot olisivat eteenpäin ja irrotin juuri ennen kuvan ottoa. Eipä tuo kuva näkösensä enää ole näin 8 viikon jälkeen, kun ne muuttuu niin nopsaan. Ja viiden vuoden passi...hei haloo?? No kuitenkin, hirveesti tsemppiä etelänreissuun! Ja muista suojata vauva hyvin auringolta. Uusimmassa vauva-lehdessä oli juttua ks. asiasta ;)

    VastaaPoista
  5. Jessika: Kiitos huomioistasi :) Hyvä jos niitä rattaita tosiaan on siellä kentällä reippaasti. Vaikka on tullut matkustettua tosi paljon niin eipä ole tullut kiinnitettyöä tuommoisiin asioihin huomiota.

    Tiina: Varmasti tulee tässä matkajärjestelyjen aikana kirjoitettua jonkinlainen postaus tuosta matkasta ja sitten ehdottomasti matkan jälkeen :) Nerja oli kyl tosiaan tosi ihana paikka, oli tosi idyllinen pieni kaupunki! Tuosta eläintarhast olinkin lukenut että se on näkemisen arvoinen paikka, sinne varmaan siis suunnataan.

    Pinkki Pingviini: Samaa oon miekin lukenut ja sen takia mietinkin että pitäisikö niitä roudata suomesta mukaan. mut onneks meillä on matkassa yksi Espanjaa osaava, joten ainakin saadaan selville mitäkä ne purkkiruoat siellä sisältää. Pitääpä tosiaan käydä aurinkomatkojen sivu koluamassa, en oo vielä kerennytkään oikein missään netissä tietoja kurkkimaan..

    Tiia: Ai siinä passikuvassa saa olla silmät kiinni? Miun tuttava on ollu valokuvausliikkeessä töissä ja se sano et pitäs olla silmät auki tossa passikuvassa vauvallakin.. voi tosiaan olla että ei enää kovin samannäköinen neiti oo viiden vuoden kuluttua :D
    Pitikin heti lukaista tuo vauva-lehti. Nupun syntymän jälkeen kun en ole yhtä ainutta vauva-lehteä lukenut vaikka se minulle tilattuna tuleekin... mihinkä se aika oikein katoaa??:)

    VastaaPoista
  6. Meilla vauva on nyt 6kk ja ollaan matkustettu koneessa jo kolmesti (asutaan ulkomailla ja ollaan kayty 3 kertaa Suomessa). Eri lentoyhtioilla on hieman eri saannot lasten matkatavaroita koskien eli kannattaa tarkistaa oman lentoyhtion kanssa mitka heidan saantonsa ovat. Lahes kaikki lentoyhtiot kuljettavat vaunut ilmaiseksi, mutta esim. kasimatkatavaroiden kanssa on eri saantoja. Finnair antaa myos ilmaiseksi ottaa koneeseen portille asti mukaan joko ns. sateenvarjorattaat tai turvakaukalon. Jos koneessa on tilaa saa sateenvarjorattaat ottaa koneeseen asti, muuten ne on laitettava pakettiin portilla ja ne saa sitten muiden matkatavaroiden kanssa matkatavarahihnalta. Viimeisella kerralla koneessa oli sen verran tilaa, etta sain jattaa rattaat koneeseen sisaan (eivat siis menneet ruumaan) ja sain ne sitten katevasti heti kayttoon kun kone laskeutui. Oli sitten helppo tyontaa vauva niissa taas portilta eteenpain. Kahdella aiemmalla kerralla kone oli liian taysi ja matkustamossa ei ollut rattaille tilaa vaan menivat suoraan portilta ruumaan. Ihan ensimmaisella kerralla kun lennettiin niin meilla oli turvakaukalo mukana (vauva oli vasta 4 vkoa) ja koska koneessa oli vapaita paikkoja saimme pitaa kaukalon vapaalla istuimella. Se oli ihan katevaa niin ei tarvinnut pitaa vauvaa koko lennon ajan sylissa.

    Finnairilta ainakin muuten saa ilmaiseksi pussin johon pakata vaunut tai rattaat. Muista vain pyytaa sita check in:ssa jos he eivat muista tarjota. Se pussi on aika iso ja vahva eli paljon parempi kuin jatesakki.

    Helsingin paassa kentalla tosiaan voi lainata rattaita, mutta ne ovat siis sellaiset rattaat joissa lapsen on osattava istua ihan pystyasennossa ja ilman tukia. Meilla ei ainakaan 6kk vanha missan nimessa olisi pystynyt niissa istumaan. Muunlaisia rattaita en ole ainakaan nahnyt. Ostimme siksi nyt viimeista matkaa varten varta vasten sellaiset rattaat joissa srattaiden elkanojan saa nukkuma-asentoon, mutta jotka taipuvat sateenvarjorattaiden tavoin eli ne saa ottaa portille asti. Matkustin nimittain yksin vauvan kanssa joten kadet ei olisi muuten riittaneet kaiken kantamiseen yksin. Suosittelisin siis vastaavien matkarattaiden hankintaa. Mutta ottaisin kuitenkin kantoliinankin kasimatkatavaroihin (mulla on aina ollut) silta varalta, etta rattaat joutuvat portilla ruumaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa oman lentoyhtion saannot niin ei tule yllatyksia.

    Niin, ja meille kanssa sanottiin, etta passikuvassa vauvoilla ei tarvitse olla silmat auki. Ainoa saanto oli, etta paan pitaa olla niin suorassa, etta molemmat korvat nakyvat kuvassa.

    Mukavaa lomaa!

    Kati

    VastaaPoista