tiistai 11. lokakuuta 2011

39+0

Viikko laskettuun aikaan :) Jännää, kun tietää että oikeasti milloin tahansa voi tulla lähtö! Mutta mitenkähän tuo laskuri oikein noita päiviä laskee kun näyttää että laskettuun aikaan olisi vielä 9päivää??

Neuvolassa tuli pyörähdettyä, sieltä tällaisia kuulumisia:
SF: 33, terveydenhoitajan mukaan vauva vaikuttaa hyvin pitkältä!
Sydänäänet: 155
Liikkeet: ++
Verenpaine: 128/88
Paino: +900g/vko (tullut hieman herkkuja popsittua :D ) nyt siis n. +5kg ensimmäisestä neuvolakäynnistä
Pissassa leukosyytit 2+, jonka takia tänään piti viedä PLV näyte laboratorioon. Epäili kyllä kovasti että runsas valkovuoto nostatti tuon plussille, sillä sitä on ruvennut tulemaan ja paljon! Itsellä ei nimittäin mitään tulehduksen oireita/eikä tulehduksia ole ollut sen jälkeen kun sen estolääkityksen sain.

Muuten vointi on edelleen ollut hyvä. Menkkajomotukset muistuttelee päivittäin lähestyvästä synnytyksestä ja vauva poraa päätään alaspäin ja sen kyllä tuntee mojovana vihlontana kohdunsuulla. Supistuksia ei ole ollut, eikä kyllä mitenkään suuresti kovotuksiakaan..

Täällä alkaa koti olla pääpiirteittäin valmiina vauvan tuloon ja minä itse hyvin kyllästynyt siivoamiseen! Nyt muutamien päivien ajan päivät on tuntuneet todella pitkiltä. Tänään olisi ollut mukava vain jäädä nukkumaan, mutta naapurissa tehtävä remontti ajoi ylös sängystä. Nyt tässä sitten pohditaan että mitäkä tässä alkaisi tekemään: siivoamaan, lukemaan, ompelemaan, neulomaan, elokuvan katsontaan, leipomaan?? Mikään vaihtoehto ei oikein tunnu mieluisalta :( Ja tuntuu että kaikki tututkin on töissä, joten ei pysty edes kyläilemään. Saa nähdä mitäkä sitä päivä tänään tuo tullessaan.

Eilen kävin miehen ja koiran kanssa 3km kävelylenkin. Näin pitkää lenkkiä en olekaan pystynyt tekemään moneen kuukauteen, mutta nyt kävely tuntui todella hyvältä. Ainakin sillä hetkellä, kunnes kotiin palatessa alkoi jo tuntumaan että nyt ehkä tuli hieman liian pitkä lenkki tehtyä. Selkä ja liitokset oli "hieman" kipeät, mutta onneksi yö korjasi pahimmat säryt pois :)

Ja tähän loppuun vielä hankinnoista kuvaa :) Vauvalle tuli nimittäin ostettua käytettynä kaksi 62 koon toppapukua (en osannut päättää kumman valitsen, joten tuli ostettua molemmat) Isot kiitokset näistä vaaleanpunaista blogin Jennille! Nää on niin ihanat!! muutama tuttu sattui puvut näkemään ja ensimmäisenä kommenttina tuli: "poikakos se teille on tulossa, kun vaaleansinisen toppapuvun olet ostanut?" Minun mielestäni tuo vaaleansininen käy kyllä ihan hyvin tyttövauvallekin! Ärsyttää kun on olevinaan tyttö- ja poikavärit! Vaaleanpunaiseen en kyllä poikavauvaa ehkä pukisi (tai siis mies ei ainakaan antaisi pukea), mutta vaaleansininen on kyllä nätti tytönkin päällä! Taisi nämä toppaouvut olla ihan hyvä hankinta kun tuo säätiedotus kerta pakkasia ja lumisadetta on lupaillut.

9 kommenttia:

  1. Mä oon kans vähän miettinyt, että noi tickerit välillä sekoaa jäljellä olevissa päivissä. :D Ehkä se laskee niitä "todellisia" jäljellä olevia päiviä?

    Ihanat toppahaalarit!! Toi vaaleansininen on ehkä vielä himpun verran söötimpi, kuin tuo vaaleanharmaa. :D :D :D

    VastaaPoista
  2. Muakin ärsyttää ihmiset joiden mielestä on "tyttö,-ja poikavärit." Sen kyllä myönnän etten itsekkään pojalle vaaleanpunaista laittais...

    VastaaPoista
  3. Täälläkin yksi joka ei diggaa tyttö+poikaväreihin jakamisesta. Ite olen hirmuinen vihreän värin fani ja tyttölapselle on tullut monet vihreät vaatteet hommattua ("poikien osastoltakin") tässä puolentoista vuoden aikana kun pikkulikka on kämppiksenämme ollut. :) Alkuun välttelinkin vaaleanpunaista ihan vaan siksi kun kaikki pikkutytöt kuuluu pukea vaaleanpunaiseen joidenkin mielestä. Nykyään kyllä niitäkin vaatteita käytetään, mutta vihreät on silti yhä suosikkeja. :)

    VastaaPoista
  4. niin kiva että tykkäsit :)
    jos noi olis mahtunu talvella meidän neidille, niin olisin varmasti käyttäny myös tota v.sinistä. mun mielestä toi nallepuh-kuva on niin söpö :) ja noissa molemmissa on kiva juttu se, ettei oo sellasta perusvetskaria suoraan tossa edessä :) on vähän jotain erikoista!

    VastaaPoista
  5. Heippa!

    Olen kesästä asti seuraillut blogiasi, kun tänne ensimmäisen kerran kestovaippojen myötä eksyin ja tykästyin jäämään "passiiviseksi" lukijaksi, kun itsekin odotan, tällä hetkellä 35+4, eli ei olla kovinkaan paljoa jäljessä. Onkin ollut mukava lueskella muidenkin odottajien ajatuksia. :)

    Mukavat haalarit olet löytänyt. Minunkin pitäsi käydä kirpparikierros tekemässä ja katselemassa jospa löytyisi muutama 50-58 cm:n vaate, kun niitä ei meillä montaakaan ole.

    Halusin toivottaa onnea loppuodotukseen! vaikka kaikki aina sanoo että "nauti nyt ja lepää", niin kyllä sitä väkisin tekee mieli touhuta jotakin. Kukapa jaksaisi vaan sohvalla pötkötellä, kun ei sekään loppujen lopuksi mitään hyvää tee. :) Itselläni arkipäiviä rytmittää gradun loppuhionta ja kaikenlaiset pienet kotihommat. Kestovaippojakin olen harjoitellut ompelemaan, se onkin erittäin koukuttavaa. Nyt vain pitää malttaa odottaa käyttäjän syntymistä, jotta saa tuntumaa, minkälaiset vaipat hänelle mahtaakaan sopia parhaiten.

    -saara

    VastaaPoista
  6. Meillähän esikoinen on poika, ja sillä on vaatteita kyllä ihan joka väriä, paitsi sinistä. :D Ite en tykkää yhtään varsinkaan tuosta "vauvanvaaleansinisestä", joten sitä ei luonnollisestikaan oo meille eksynyt. Turkoosia on jonkin verran, mutta enimmäkseen keltaista, oranssia, punaista, vihreetä. Yhdet kirkkaanpinkitkin housut löytyy. Jos tää toinen on tyttö, niin ihan samanvärisiin puetaan. :) Mun mielestä lasta ei tarvi värikoodata jompaankumpaan sukupuoleen, sen ehtii kyllä myöhemminkin. Viimestään päiväkodissa ne kyllä huomaa, että on tyttövärit ja poikavärit. :( (Ja mistä se asenne lapsille tulee? No vanhemmilta tietty!) Tämmöselle vauvaiän ohittaneelle on tosi vaikee löytää kivoja vaatteita, kun kaikki on niin hörhelötyttömäistä tai sitten ankeaa tumma sinistä, harmaata ja mustaa. Onneks osaan ommella, niin voin tehdä ite kivoja vaatteita.

    Tsemppiä viimesiin päiviin! Kyllä näistä päivistä kannattaa yrittää nauttia, ne on viimesiä hetkiä kun saat keskittyä vain itseesi. :) Esikoisen odotusaika on aivan ainutlaatuista, toisella kertaa ei ehdi nauttia ja lepäillä, kun on toinenkin josta pitää huolta. Vaan toisaalta, eipä ehdi koko aikaa vain odotella ja miettiä, että millon se mahansisäinen tyyppi syntyy. :D (Vaikka kyllä sitä täälläkin hartaasti odotellaan! Pahimmillaan vielä 9 viikkoa edessä...)

    VastaaPoista
  7. Hei kivoja toppapukuja, kummatkin on minusta nättejä ja sopii olipa tyttö tai poika. Oon itekin ostanut jo vaatteita..vaikka ei ole tiedossa kumpi tulee. Ite oon ihan lumoutunut pinkkiin, mutta jos sieltä tulee poika niin en oikein koe mieleiseksi pukea häntä pinkkiin, koska se on jotenkin liian selkeesti tyttömäinen väri, siis minusta...Mutta sitten taas semmosta normipunasta voisin ajatella pojallekin pukea ja samoin tytölle sinistä. :)

    VastaaPoista
  8. Oottepas jättäny ihanan paljon kommentteja, kiitos! Tää ilahdutti niin paljon mieltä!:)

    Pinkki Pingviini: Miusta kans tuo vaaleansinen on ihanampi :) Oispas hauska ku sattuski vauva syntymään sitte ku tickeristä loppuu päivät :)

    Miia: Meidänkin vauvasta varmaan tulee sammakko ku oon sille superpaljon kaikkea vihreää hommannu :)

    Jenni: Ajattelin kans samaa tuosta vetoketjuista. Ja tossa nallehaalarissa on tosi kätevät nuo nepparit :) ja luonnossa on kyl paljon ihanemmat ku mitä kuvissa!

    Saara: ihana että jätit kommenttia :) Siulle kans oikein ihanaa loppuodotusta ja tsemppiä synnytykseen! pitäisipä muuten itsekin kokeilla tuota kestovaippojen ompelemista, jos se kerta koukuttavaa on :)

    Veera: Mie taas tykkään kovasti pastellisävyistä :) Miulla aina vaihtuu nuo värimaailmoista tykkäämiset, yhteen aikaan tykkäsin kovasti kirkkaan punaisesta ja nyt en yhtään haluaisi käyttää sitä missään, samoin oranssi ja keltainen on nyt out värejä :) mutta saa nähdä muuttaako lapsi millä tavalla tykkäämisiä :)

    Kavereiden leikkiikäisille lapsille kun on vaatteita etsiny ni on kyllä ankeeta ku erityisesti pojille on niin tummia vaatteita:(

    Kiitokset tsempeistä :) Kyllä täällä nautitaan, täällä vaan tahtoo olla niin kärsimätön ihminen, joka kaipaa ihmisiä ympärille niin tuntuu aika pitkältä, ku ei kotona jaksais koko ajan olla :) mutta nyt tuli tälle päivälle ihania leffoja vuokrattua <3

    Tiina: Mie oon kans niin pinkin ystävä! ois niin ihana ostella kaikkia ihania pinkkejä vaatteita, mutta ei.. Mies heittäisi roskiin, se ei voi sietää vaaleanpunaista, mut jos meille tyttö tulee, niin kyl se varmaan sitten tykkää :)

    VastaaPoista
  9. Samaa mieltä, että vaaleansininen sopii tytöllekin, mutta vaaleanpunaista tuskin pojalle pukisin. Olen iloinen raskausaikana hankkimst aunisex-vaatteista, koska jos Tiitiäinen saa joskus veljen, niin siinäkin tapauksessa vaatteet pääsevät uusiokäyttöön. Ja sitä vaaleanpunaista tulee kyllä lahjana, vaikkei itse olisi mitään hankkinutkaan tyttöväreissä ;)

    VastaaPoista