tiistai 21. kesäkuuta 2011

Neuvolassa Kela asiaa..

Tänään on siis käyty taas neuvolassa ja sieltä tulikin saatua tuo todistus raskaudesta Kelalle äitiysavustusta ja vanhempainrahaa varten :) Tätä onkin odotettu ja lomakkeet ovatkin jo nyt valmiiksi täytettynä. Odottelen vain että saan vielä palkanlaskijalta todistuksen työnantajan maksamasta palkasta niin sitten lähtee postiin.
Aloitin jo täyttämään noita lomakkeita kelan nettisivuilla, mutta sittenpä huomasinkin että minulta vielä tuo yksi todistus puuttuu.. Sitä siis odotellessa, toivottavasti se kopsahtaa huomenna postilaatikosta..

Jotakin kerkesin tosin jo Kelan sivuilla täytellä eli sen hakemuksen äitiyspakkauksesta. Siinä ei montaa asiaa kyseltykään, ja sittenpä se olikin jo valmis ja lähetetty, mutta nyt mietityttää että olisiko minun pitänyt ensin lähettää se todistus sinne kelalle ja mitenkäs nyt kun sen paperilomakkeen olen täyttänyt niin pitääkös siitä jättää nyt se äitiysavustus kohta tyhjäksi?? Niin ja haetaankos samalla jo sitä lapsilisääkin?? Kertokaahan viisaammat.. Kyllä en noista Kelan lomakkeista tykkää!!!

Neuvolassa olikin muuten kaikki kunnossa. Vauva kasvaa SF-mitan mukaan keskikäyrillä ja sydämensykkeetkin vahvana kuuluivat. Ei tosin tykännyt neuvolatädin paineluista ja tutkimuksista, kun koko ajan halusi alta karata :) Minulle varattiin aika sokerirasitukseen ensi viikolle ja sitä nyt kauhulla odottelen, kun viime kerralla niin huono olo siitä tuli! ja huomenna nähtävästi lääkäri kirjoittaa estolääkityksen että noita virtsatieinfektioita pääsisi enää tulemaan, saa nähdä minkälaisen hiivakierteen kuuri aiheuttaa.. Huih! Onko muilla ollut noita estolääkityksiä käytössä ja onko niistä ollut apua?

Huomasin muuten että kävijämäärä lähentelee 15000, ja lomakin alkamassa, joten täällä pistetään arvonta pystyyn :) Kunhan tuo kävijämäärä sen 15000 ylittää niin sitten arvotaankin kankaisia neuvolakortin kansia, joten olkaahan kuulolla! Ihanaa kun jaksatte olla niin aktiivisia ja kommentoida ahkerasti, ne aina ilahduttaa kovasti!

3 kommenttia:

  1. *kaivelee muistiaan* Mie hain kaikki kerralla, lapsilisänkin. Todistuksen toimitin Kelalle jälkeenpäin haettuani ensin netin kautta, kuitenkin ihan parin pv:n sisään.

    Täytä ihmeessä se vanhempainraha-anomuskin netissä, miusta paljon simppelimpi siellä täytellä. ;) Tai ainakin siltä tuntui...

    Jäätkö jo juhannukselta lomalle?

    VastaaPoista
  2. Minäkin oon ihan toivoton noiden Kelan papereiden kanssa. Äitiysneuvolaharjoittelussa kaikista vaikeinta oli kertoa tuleville vanhemmille Kelan avustuksista ja täytettävistä lomakkeista :D Mutta sen verran kuitenkin muistan ja tiiän, että lapsilisää haetaan sillä samalla lomakkeella.

    VastaaPoista
  3. P.S. Laitoin sulle sähköpostia aiheesta, josta en viitsinyt tänne kommenttilaatikkoon kirjoitella :)

    VastaaPoista