tiistai 27. syyskuuta 2011

Neuvola ja ultrakuulumisia, täällä ollaan täysaikaisia rv 37+0poks!

Täällä ollaan täysaikaisia! :D Enää kolme viikkoa laskettuun aikaan ja taas pitää ihmetellä että miten nämä viikot niin nopeasti menee....

Neuvolassa kävin eilen ennen ultraan menoa ja tällaisia kuulumisia sieltä :)

Hb: 114 (laskenut viime viikosta, tällöin 124, mutta minä olen hieman huonosti noita rautatabletteja muistanut viime viikolla ottaa
Sf mitta: 32cm, pysynyt samana viime viikosta
Paino: +100g/vko, painoa tullut ensimmäisestä neuvolasta 4kg
Verenpaine: 122/88
Tarjonta: raivotarjonnassa ja kiinnittynyt
Syke: +142
Liikkeet: ++
Pissa puhdas

Sairaalakäynnin kuulumiset tosin olivat hieman jännempiä ;) Minulle sattui aivan ihana lääkäri joka teki ultran, sisätutkimuksen ja tutki lantion. (mutta vaikka ihana lääkäri olikin, minä en ymmärrä että miksi kesken tutkimuksien teon pitää vastata puhelimeen??, tätä taitavat kaikki sairaalan lääkärit harrastaa..)

Vauvan kokoarvio: 3220g
lapsivettä normaalisti
Lantio normaali, mahtuu synnyttämään alakautta. (sisätutkimus ja tuo lantion tutkiminen tuntui muuten todella epämiellyttävälle ja sattui vähän, tästä taisikin Evelyn jo blogissaan aiemmin mainita)
Kohdunsuu auki 1,5cm ja lääkärin mukaan paikat hyvin kypsät ja epäili että tilanne vaikuttaa siltä että vauva voisi syntyä lähiaikoina!! Nähtävästi siis ne viikon ajan tulleet menkkajomotukset on valmistelleet paikkoja, vaikka ne eivät mitään hyvin kivuliaita ole olleetkaan. Mutta eihän sitä tosiaan tiedä, lääkäri sanoi että voi mennä hyvin laskettuun aikaan astikin, mutta kovasti sitä epäili.. 18.10 (LA) on uusi lääkärikäynti, jolloin tarkistetaan vauvan koko ja lapsiveden tilanne, mikäli ei ole ennen sitä syntynyt. Lääkäri sanoi että vauvan painoarvio laskettuna aikana olisi n. 3800-3900g.

Että tämmöisiä kuulumisia tänne. Eilinen tutkimus ja päivän shoppailu kaupungissa kyllä varmaan hieman aiheutti rasitusta. Pientä veristä valkovuotoa tuli eilisen illan ajan ja illalla sitten kovotteli ja pienesti supisteli, mutta ne sitten rauhoittui ja vauvakin liikkui eilen illalla paljon. Täällä toivotaan tosin että vauva vielä malttaisi masussa pysyä, sillä mies on selän takia sairaslomalla, eikä pysty ajamaan!! eikä kotonakaan ole vielä kaikki valmiina. Minä olen koko ajan ajatellut että vauva menee yliaikaiseksi, joten olen ihan rauhassa laitellut paikkoja kuntoon ja olisi vielä paljon tehtävää! Saa nähdä miten käy...

Tässäpä muuten vielä kuvaa eilisen ompelupuuhailuilta.. Eksyin kangaskauppaan ja ihastuin noihin kankaisiin ja niistäpä sitten vielä eilen illalla valmistui pussilakanasetti muruselle :)

4 kommenttia:

  1. Onpas ihanat pussilakanat :) Meille anoppi ompeli muutamat, valitettavasti kankaat ei olleet nuin kivoja ja mukaan eksyi myös pitsiä. Ei oikein maku kohtaa anopin kanssa ;)

    Minulla oli tänään viimeinen lääkärikäynti ja vauva on kuulemma reilu 3kg, mutta ei mikään mahdoton mötikkä ja alakautta lähdetään synnyttelemään. Kohdunkaula oli lyhentynyt ja pehmentynyt, mutta vauva ei ole vielä kiinnittynyt ja valitettavasti ei kai tule ihan heti ulos =/ Mutta viimeistään 5 viikon päästä! :) Minullakin alkoi lääkärin tutkinnan jälkeen verinen vuoto eikä ole vielä aamusta rauhoittunut. Mutta jospa se tästä, limakalvothan minulla on ollut tosi herkillä koko raskausajan.

    Onhan tämä jännää, kun vauva voi tulla milloin vain :)

    - Noonis

    VastaaPoista
  2. Siis aivan ihania kankaita. Missä kangaskaupassa siä käyt? Kävin joku aika sitten Eurokankaassa eikä siellä ollut oikein mitään kivoja kankaita, varsinkaan lapsille. Vaan jotain ällönalleja, jotka oli selkeesti joko tytölle tai pojalle. Taidat olla aika taitava käsitöissä :)

    VastaaPoista
  3. Noonis: Miun anoppi kans tykkää kaikista pitsijutuista, mut sillä on niin monta rautaa tulessa, ettei se oo kerenny mitään pitsihörhelöitä ompelemaan :)

    Jännä miten samoina päivinä sattuuki olemaan noi käynnit lääkärillä ja samanlaista kokoarviota :) Jännää aikaa tosiaan, mut miusta tuntuu et vielä jännempää on sisaruksilla ja tulevilla isovanhemmilla, ku ne taitaa jännittää vielä enemmän ku ite!

    Mammamarian: Eurokankaasta nimenomaan ostin nuo kankaat, myyjä sanoi että ovat vasta tulleet´, joten eikun uudelleen käymään! :) Siellä oli tosi paljon erilaisia pallokankaita!
    Mie oon aina tykänny käsitöitä tehdä, mut vasta viime vuosina oon innostunu oikein kunnolla. Haparointia välillä ku oon niin hätänen, mut nyt ku enemmän on tehny ni onneks välillä onnistuuki :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat nuo pussilakanat! :) Mulla tuli kans sen lääkäritarkastuksen jälkeen vähän veristä valkovuotoa. Nopeastihan tuo aika on loppujen lopuksi mennyt.

    VastaaPoista