perjantai 23. syyskuuta 2011

Sairaalakassi ja isyyspakkaus

Nyt on tosiaan sairaalakassi pakattu sekä itselle ja vauvalle. Vauvalle kassi on ollut pakattuna jo useiden viikkojen ajan, sillä sitä oli paljon mukavampi pakata, kuin omaa kassia. Kehtuutti hirveästi omaa kassia ruveta pakkaamaan, mutta pakko oli jotakin mukaan laittaa, sillä meiltä sairaalaan on matkaa reilu 70km, joten ei ihan pyörähtämällä olla hakemassa mitään puhelimen laturia, jos sellainen sattuisi unohtumaan.

Vauvan kassiin tuli pakattua:
- Vaippoja: sekä kertakäyttö että kestovaippoja (luulen kuitenkin että nuo kestot on vielä liian isoja, joten ensimmäiset viikot joudutaan varmaan kertakäyttövaipoilla menemään)
- Kotiintulovaatteet: Setit kokoja 50-62
- Tutti
- Harsoja
Pakkasin samalla kassiin myös kaikkea muuta kuten perusrasva matkakoossa, hoitoalunen jne. että kassi olisi sitten aina valmiina mikäli johonkin sitten vauvan kanssa lähdettäisiin kunhan hieman isompi on. Tämä kassi tulee tosiaan vauvan hoitokassina toimimaan, joten ajattelin että nuo pienet lisäykset voivat kassissa jo valmiina olla ja sitten voi lisäillä kassiin aina tarpeen mukaan kaikenlaista. Tässäpä kuvaa meidän murusen kotiintulovaatteista (mummon neuloman villapuvun olisin halunnut laittaa kotiintulovaatteeksi, mutta on valitettavasti vielä liian iso):


Omaan kassiin tuli pakattua:
- Vaatteet kotiinlähtöä varten
- Alushousuja, mikäli ne sairaalan alushousut onkin epämukavia. En nimittäin yleensä noista verkkokankaisista tykkää....
- Siteitä
- Liivinsuojia
- Shampoo, hoitoaine, deodorantti
- Miehelle pientä evästä: muutama suklaapatukka, energiajuoma ja limpparia, pakastimessa on pari hampurilaista jotka olisi tarkoitus myös mukaan ottaa, mikäli synnytys sattuu yöllä, sillä osastolta ei saa poistua ja kanttiini ei tietenkään ole auki yöaikaan.
- Puhelimen laturi
- Kamera ja kameran laturi
- Lehtiä + kirja luettavaksi

+ lappu vielä kassin päälle jossa muistutetaan ottamaan mukaan: neuvolakortti, rahapussi ja puhelin. Ne nimittäin varmaan unohtuisivat tällaiselta lahopäältä kiireen keskellä kotiin.

Muistinkohan nyt kaikki laittaa listaan? Saattaahan noista kasseista muutakin löytyä, mutta taitaapi noissa listoissa nuo kaikkein tärkeimmät olla. Lisäilkää kommentteja mikäli jotakin puuttuu :)

Isyyspakkausta olen omalle rakkaalle tekemässä ja jotakin pientä on jo hankittunakin. Huomenna olisi tarkoitus lähteä shoppailemaan, joten sieltäpä pitäisi sitten loput ostokset toivon mukaan löytää tai sitten tilaan jonkun nettikaupan kautta. Haluaisin kovasti vielä esim. tutin jossa lukee isin muru, ruokalapun, jonkun pullon varpajaisia varten (olisiko ehdotuksia pullosta? konjakista ei nimittäin mies tykkää yhtään), body+ hattu jossa lukee isin muru jne.

Tuosta bodysta mietin että osaisinko tehdä sen itse, kun minulla on sellaista tulostuspaperia, jonka voi silittää tulostamisen jälkeen kankaalle. eli ostaisin jonkun bodyn ja silittäisin siihen tekstin. Onko kenelläkään teistä kokemusta? Onko miten kestävä? ja miten wordilla saa tehtyä tekstistä peilikuvan?? Vinkkejä otetaan vastaan :)

Tällä hetkellä isyyspakkauksessa kasassa on:
- Maailman paras isä- muki
- Limenvihreät kuulosuojaimet vauvalle (isin harrastukset tuppaa olemaan hieman kovaäänisiä)
- korvatulpat isälle
Eli vielä paljon kaikenlaista puuttuu...

Loppuun vielä muistutus kilpailusta: Koska nuppu syntyy? Käykäähän laittamassa arvausta kehiin, mikäli ette vielä ole kommenttia käyneet jättämässä. Kilpailun palkinto on kohta tehtynä ja laitankin palkinnosta kuvaa blogiin, kunhan sen vielä saan kauniiksi viimeisteltyä :) Jos 20 kommenttia täyttyy niin laitetaanpa sitten vielä pieni arvontakin kaikkien osallistujien kesken pystyyn! siihen palkinto on vielä kehitteillä...


Muoks: Minä onnistuin! Tässäpä yksi osa lisää valmiina isyyspakkaukseen :) ja oli muuten helppo!

5 kommenttia:

  1. meillä on myös tuo orava-body ja tytöllä oli se päällä, kun tultiin sairaalasta kotiin :) ja noi samaiset housut, mutta potkuhousu-versiona :) meillä on ne koossa 56 ja oli kyllä tosi isot sillon ja nyt just sopivat (tyttö oli syntyessään 48cm). en vaan ollut tajunnut ostaa yhtään 50cm vaatteita, kun kaikki vaan toitotti ettei ne mahdu kun pari viikkoa päälle, ettei sen kokoisia kannata ostaa.. ja jotenkin kuvittelin ettei sieltä nyt ainakaan alle 50cm vauva tule :D ostin sitten myöhemmin ja osaa niistä käytettiin vielä 2kk:n ikäisenäkin :D ei siis kannata liikaa kuunnella muita, vaan luottaa oman intuitioon :)

    kivalta kuulostaa toi isyyspakkaus!

    VastaaPoista
  2. Luulenpa, että tuo pienin setti on sopivin vauvalle kotiinlähtöhetkellä ;) Luulen myös, ettei sairaalassa ole aikaa lueskelemiseen - synnytyksessä ei pysty keskittymään, ja vuvan synnyttyä haluaa vain tuijottaa vauvaa ;) mutta eipähän noista kirjoista tai lehdistä haittaakaan ole, jos vaikka joutuu eroon vauvasta sen synnyttyä...
    Niin joo, ja hamamstahnaa ei ainakaan meillä osastolta löytynyt, eli sitä kannattaa ehkä ottaa mukaan, jos aikoo useammaan päivän sairaalassa viettää ;)

    VastaaPoista
  3. Joo, veikkaisin myös, että koko 50 on sopiva kotiinlähtiessä. Meillä oli 50 ja 56 setit mukana. Itse kävin pumppaamassa maitoa juuri ennen kotiinlähtöä, kun rinnat olivat niin pakkautuneet, ettei pomppiva autokyyti oikein innostanut ja vauva veti onnellisena sikeitä välittämättä äidin kärsimyksistä. Mies pääsi siis hoitamaan vauvan pukemisen matkaa varten ja päätyi 56-kokoiseen settiin, kun se oli hänen mielestään hauskemman näköinen. Meidän 51-senttinen poikaparka hukkui vaatteisiinsa, mutta eipä se nyt juuri tahtia haitannut :) Jos vauva on tosi iso, saattaa tuo 56-settikin käydä, mutta 62-senttisen setin tarpeellisuuteen en oikein usko. Toisaalta eipä yksi vauvanvaatesetti paljoa paina.

    Lukemista en minäkään osannut sairaalareissulla kaivata, vaikka vasta neljäntenä päivänä kotiuduttiinkin. Synnyttäessä ei olisi mitenkään voinut keskittyä ja synnytyksen jälkeen oli vähän muuta mielessä :) Kai sinulla on muuten imetysliivit mukana, vaikka niitä et listassa maininnutkaan? Minä en juuri liivejä sairaalassa ollessa käyttänyt, enkä lyhyen kotimatkan vuoksi tarvinnut myöskään kotimatkalla imetystoiminnallisuutta, mutta normaalisti käyttämäni liivit eivät kyllä olisi sopineet maidon noustua ja kaarituellisina eivät muutenkaan olisi olleet hyväksi.

    Vaippoja ja siteitä saa sairaalastakin, mutta varsinkin jos on pitkä kotimatka, omiakin toki kannattaa olla. Ihan ensimmäisinä päivinä jälkivuoto oli sen verran runsasta, että sairaalan jättisiteet olivat ihan hyvä juttu ja niiden kanssa verkkoalkkarit toimivat mielestäni paremmin kuin omat, vaikka niitäkin oli toki mukana ihan reilu kasa.

    Varpajaispullon valintahan riippuu toki miehen mieltymyksistä, kannattaa panostaa johonkin, mistä mies itse tykkää. Tarkemmin tietämättä itselle tulisi ensimmäisenä mieleen portviini, joko LBV (Late Bottled Vintage) tai vähintään 10 vuotta kypsytetty Tawny. Mieheltänikin vinkkejä kyselin ja hänellä oli sama näkemys. Portviini on kuitenkin aika makeaa, joten se voisi konjakista pitämättömälle toimia aika hyvin, mutta maku on kuitenkin riittävän kompleksinen, että juoma ei ole tylsä. Sitten Calvados on tyypillinen vaihtoehto konjakille, jos omenoista pitää tai vaikka jokin miehen makuun oleva likööri. Myös kuohuviini tai samppanja voisi olla ihan hyvä valinta, vaikkei ehkä ihan tyypillisintä varpajaisjuomaa olekaan.

    VastaaPoista
  4. Kiitokset tuhannesti vinkeistä :)

    Tajusin muuten että eihän tuota 62 bodysettiä olekaan koko kassissa vaan siis nuo nallepuvut on kokoa 62, jotka olin ajatellut bodyn päälle pukea.

    Jenni: kiva kuulla tosiaan että noita pieniäkin kokoja kannattaa olla, minulle on kanssa samaa sanottu että ei kannata olla pieniä kokoja, mutta kyllä itse ainakin haluan ettei vauva vaatteisiinsa huku!

    Tuittu: hammastahnaa käyty ostamassa kassiin :) Tuota lukemista en ollut tosiaan alunperin edes ajatellut, mutta eräs ystäväni sanoi että se olisi ehdotonta mukana oltavaa kun odottelu tuntui niin pitkältä.. Itsekin mietin että mitenkähän sitä mahtaa synnytyspolttojen aikana keskittyä mihinkään lukemiseen...

    Heli: Olikos siulla oma rintapumppu sitten matkassa?

    Imetysliivit ovat tosiaan matkassa, pitäisi vaan varmaan käydä vielä useammat ostamssa :)
    Meillä tosiaan on 70km kotimatkaa, joten sen takia vähän enemmän laukkuun pakkasinkin jos sattuu tarvitsemaan. Tiedän jo etukäteen että mies ei niitä osaa sitten etsiä kotonta jos pyydän jotakin tuomaan :)

    VastaaPoista
  5. Ihan sairaalan sähköpumpulla kävin pumppailemassa. Se tuli jo aiemmin tutuksi, kun vauvalle määrättiin lisäruokaa. Kaikista sairaaloista varmasti pumppuja löytyy, mutta käyttöpolitiikka saattaa toki vaihdella. Omaa pumppua en ottanut mukaan, sen puhdistaminen reissun päällä olisi ollut ehkä vähän hankalaa. Minulla on kotona Aventin käsikäyttöinen pumppu, joka muuten tuntuu tehokkaammalta kuin sairaalan sähköpumppu. Osittain varmaan siksi, että pumppausta on helpompi säätää.

    VastaaPoista