torstai 25. elokuuta 2011

Raskausmyrkytys epäilyjä..

Eilisen päivän olot sai minut huolestumaan ja tänään sitten käytiinkin neuvolassa kontrollikäynnnillä.

Eilen puolen päivän aikaan minulla alkoi töissä selkäkipu, joka tuntui säteilevän vähän joka puolelle selkää, vatsaan myös alkoi koskemaan. Tuntui kuin vatsassa kiertäisi jokin, mutta maha ei kuitenkaan toiminut. Koko ajan oli epämiellyttävä olo, otin siihen panadolia, mutta ei apua. Pötköttelin töissä meidän lepohuoneessa, mutta ei siitäkään apua olotilaan ollut. Töissä olin loppupäivän normaalisti, mutta kun pääsin kotiin niin eipä se olo helpottunutkaan vaan jatkui vain, vaikka pötköttelinkin. Vauva oli tosi aktiivinen ja potki hulluna koko päivän ja illan, mutta itsellä oli sellainen tosi kummallinen olo. Kotona ollessa alkoi tuohon selkäkipuun liittymään myös kovotteluja. Otin taas panadolia, ei kovinkaan helpottanut. Vatsa oli koko illan kipeä ja erityisesti ylävatsalla tuntui epämukavaa tunnetta. Väsynyt olin jo tosi aikaisin ja kävin aikaisin yöunille. Yöllä vessassa käydessä ja aamulla herätessä vielä vatsa tuntui oudolta ja kovotteli, mutta kun sitten pääsin töihin niin olo olikin ihan normaali koko päivän.

Soittelin neuvolaan tänään päivällä ja siellä piti sitten mennä käymään töiden jälkeen. Siellä sattui olemaan kätilö töissä ja oli huolissaan ettei vaan olisi alkavaa raskausmyrkytystä. Mittasivat verenpaineet, jotka oli koholla 150/101, proteiini näytti hivenen olevan plussan puolta. Huolissaan kätilö oli myös turvottelusta ja painonnoususta, joita viime neuvolakäynnillä oli. Mietti jo että laittaako minut sairaalaan tänä iltana, mutta kun olin ihan hyvävointinen niin ei sitten tarvinnut lähteä. Huomisaamuna pitää mennä aamusta heti neuvolaan ja sitten soittelevat äitipolille. Kovasti olivat sitä mieltä että töihin ei nyt enää saisi mennä ensi viikolla. Saa nähdä mitä siis huominen tuo tullessaan. Hieman hirvittää, mutta onneksi olo on hyvä niin mielikin pysyy rauhallisena.

Minun piti eilen illalla lopulta pakata vauvalle kassi valmiiksi kun rupesi itseä mietityttämään, josko tästä pitääkin lähteä sairaalaan. Viime yönä näin taas unta että meille syntyi parikiloinen tyttövauva. Toivotaan nyt kuitenkin että vauva saisi rauhassa kasvaa vielä monta viikkoa ja minun olo pysyisi hyvänä ja tämä nyt olisi ihan vain väärä hälytys!

Onko teillä muilla ollut vastaavanlaisia oloja raskauden aikana?

5 kommenttia:

  1. Voi kurjaa!! Toivotaan että tosiaan on väärä hälytys ja saat jatkaa vauvan kasvattelua rauhassa. Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi :( toivon, että tuo menisi ohi itsestään, eikä olisi mitään sen ihmeellisempää!:)

    siskolleni tuli toisen raskauden aikana oireita, että toinen puoli kehosta meni tunnottomaksi ja samoin suu oli puutunut ja puhe oli vaikeaa. Itse säikähdin, että hän on saanut jonkin vakavemman verenkierto häiriön, mutta mitään sen kummempaa selitysta hän ei koskaan saanut. Kaksi kertaa hänelle tuli nuo oireet loppuraskaudesta ja molemmilla kerroilla oli yön yli sairaalassatutkittavana.

    VastaaPoista
  3. Eiköhän vauva kuitenkin malta kasvaa masussa ihan rauhassa vielä viikkotolkulla. Jos sitten taas sut määrätään töistä sairaslomalle, niin sitten olet sairaslomalla etkä mieti asiaa ainakaan työnantajan kannalta yhtään enempää! Vauva ja sinä olette nyt etusijalla, työ harvinaisen toisarvoista.

    VastaaPoista
  4. Voi kenkku! :/ Täällä pidetään peukut pystyssä ettei raskausmyrkytys iske! Mutta hyvä kuitenkin että asiaa tutkitaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos naiset tsemppauksesta! <3 Ootte ihan mahtavia!

    VastaaPoista