keskiviikko 31. elokuuta 2011

50 päivää laskettuun aikaan!

Wau, taas yksi rajapyykki saavutettu! Mieletöntä että laskettuun aikaan on enää vain 50 päivää :) Ja vasta täällä blogissa hehkutin että 150päivää laskettuun aikaan! Kyllähän tuo aika näyttää kuluvan, vaikka välillä se tuntuu hitaasti menevänkin.

Kiitokset hirmuisesti eiliseen postaukseen kommentoineille. Odotankin mielenkiinnolla teidän postauksianne siitä mitä ohjeita te muut olette saaneet :) Ja tervetuloa uudet lukijat! teitäkin on mukavasti jo kertynyt ja ihan minulta huomaamatta on näköjään tullut monta uutta lisää!

Tänään oli käynti äitipolilla. Vauvan painoarvio on tällä hetkellä 2280g! Hurjaa miten "isoksi" meidän pieni onkin kerennyt jo kasvaa, mutta siis kuitenkin keskikäyrillä kuulemma mennään, eli ei mikään iso eikä pieni vauva. Vauvalla oli lääkärin mukaan kaikki hyvin, oli raivotarjonnassa, lapsivettö normaalisti ja vauvan pää kuulemma hyvin lähtöasemissa. Kohdunsuu oli vielä kiinni, pehmennyt ja kaulaa jäljellä 2,5cm. Ihana oli kuulla että kaikki oli kunnossa! <3 Iso kivi vierähti sydämeltä!

Verenpaineet ovat olleet nyt hyvät ja niitä sielläkin tänään mittailivat moneen kertaan. Kerroin että huimausta,hengenahdistusta ja selkäkipua on ollut, mutta vatsakipuilua ei, työkuntoinen en kyllä ole ollut mielestäni koko viikkoon. Neuvolasta ohjasivat lepäilemään ja olivat kovasti sitä mieltä että enää ei töihin ole asiaa, mutta äitipolilta en sairaslomaa saanut, levätä ei kuulemma tarvitse ja olen sen kuntoinen että pystyn hyvin loppuajan töissä olemaan, näillä viikoilla kun pitäisi vielä hyvin jaksaa.. Onneksi töitä tosiaan on enää sen pari päivää ja sitten alkaa reilun viikon loma ennen mammalomaa.

Ohjeet neuvolan ja äitipolin kanssa menivät kyllä kovasti ristiin, vähän jäi mietityttämään. Lääkäri ohjasi tänään että en saisi juoda niin paljon ja jos juon niin pitäisi juoda jotakin muuta kuin vettä, neuvolassa taas nimenomaan ohjasivat juomaan paljon, ettei turvotuksia tulisi. Sanoivat myös että suolaista pitäisi syödä ja neuvolasta ohjasivat sitä välttämään. Minulla natrium arvo oli hieman matalahko, tosin ollut koko raskauden ajan, mutta niitä turvotuksia kun on kuitenkin ollut... Viime yönä jouduin ensimmäisen kerran koko raskauden aikana turvautumaan avaavaan astmalääkkeeseen hengenahdistuksen vuoksi, tähän asiaan lääkäri ei ottanut mitään kantaa. Pitää kuulemma mennä lääkärille terveyskeskukseen astma-asioissa..

Minulle on kaikki sanoneet, että raskaana ollessa saa hyvin sairaslomaa mikäli tuntuu että työssä ei jaksa/kykene olemaan. Itseni kohdalla näin ei kuitenkaan ole ollut. Olen nyt loppuraskauden aikana pyytänyt kahdelta eri lääkäriltä sairaslomaa ja molemmat ovat olleet sitä mieltä että töissä pitää jaksaa käydä, kun enää niin vähän töitä jäljellä. Ja nyt on pakko kyllä sanoa että minä en koskaan pyydä turhaan sairaslomaa, minulla on vain vähän sairaslomapäiviä töistä ja oikeasti nautin työstäni ja oikeasti teen työni 100%:sti, joten tuntuu kyllä epäreilulta että sitten kun kokee ettei töissä kykene olemaan ei sitten uskota niitä tuntemuksia.

Oi tulipas tästä lopusta oikea valitus, mutta tuo lääkärikäynti pisti kyllä sapettamaan, vaikka olenkin superonnellinen että kaikki muuten oli kunnossa!

Olettekos muut saaneet miten helposti sairaslomaa mikäli sitä olette pyytäneet?

3 kommenttia:

  1. Mä kävin työterveyslääkärillä rv 30 kun töissä ollessa supisteli paljon ja työasennot olivat hankalia (hoitotyö). Neuvolasta sanottiin, että ehdottomasti haettava sairaslomaa, jos tuntuu ettei töissä jaksa. Lapsen ja äidin hyvinvointi on kuulemma tärkeämpi kuin työ. No samaa mieltä olen kyllä tuosta asiasta! Sain samantien vajaa 2 viikkoa sairaslomaa, työsopparin loppuun asti. En sit tiedä olisko neuvolalääkäri ollut toista mieltä..

    Olin kuitenkin tyytyväinen että sain. Aika väsynyt ja rasittunut olo on koko ajan. Eikä kotona ollessa supistele niin usein. :)

    Meillä kans neuvolassa kannustetaan juomaan paljon vettä ja välttämään suolaista juuri turvotuksen ehkäisemiseksi.

    Tsemppiä, ei enää paljon ole sulla jäljellä töitä ennen lomaa!

    Terveisin toinen äippälomalainen rv 34+0! :)

    VastaaPoista
  2. Siis KÄSITTÄMÄTÖNTÄ ettet saa sairaslomaa, herranenaika!
    Mikä nihilisti siellä oikein on lääkärinä!! Saathan sä toki soittaa työpaikalle ja ottaa "omaa lomaa" viikon ennenku vaativat lääkärintodistusta, eikö? Jos ei muu auta niin se sitten. Otinhan minäki viikon omaa lomaa, kunnei töistä irronnu :D
    Olen jokapaikasta kuullut ja lukenut että ehdottomasti juominen auttaa turvotukseen, joten nestettä vaan. Ja lapsivesikin vaihtuu jatkuvalla syöttöä, joten nesteiden saanti on tärkeää.
    Ihanat kuulumiset neuvolasta... mulle ei ole tehty mitään kokokartoitusta tai mitään synnytyssuunnitelmaa tai mitään muutakaan... Jännittää hiukan tullaanko tekemäänkään vai jätetäänkö ihan oman onnensa nojaan!
    Ihanan suuri vauski siellä jo on masussa :)Ajatella että yli kaks kilonen <3 <3

    VastaaPoista
  3. Evelyn: Kiitos tsempeistä! nyt on onneksi työpäivät jo ohitse :) Mie oisin kyl hoitotyössä joutunu jäämään jo aikapäiviä sitten pois. Tää terveydenhoitotyö vaan kun on paljon istumista, mutta sekin kyllä rasitti selkää ihan tajuttomasti ja se kiire koko ajan, kyllä oikeesti oli ihan sippi työpäivien jälkeen.

    Tiitu: Käsittämätöntä myös miusta. Pyysin näyttämään sen lääkärin tekstin ja oli sinne kyllä sellaista asiaa kirjoitettu, joita en ollenkaan sanonut.

    meillä esimiehen luvalla voi olla 3päivää poissa, mutta koskee yleensä lähinnä flunssaa ja mahatautia, muista joutuu sit lääkärin todistuksen viemään. eli ei omaa lomaa pysty ottamaan, tietysti palkatonta varmaan saisi jos haluaisi..

    Ei meilläkään tuota kokokartoitusta normaalisti tehdä. Miulla vaan kun oli kontrolli siellä äitipolilla viimeviikoisten oireilujen perusteella niin oli tosiaan ylimääräinen ultra. Synnytyssuunnitelmaa ei myöskään tehdä.. toiveita toki voi esittää..

    On kyllä ihanan kokoinen jo meidän nuppunen! Hurjaa oli kuulla tuo koko, mutta niinhän sen jo tässä vaiheessa pitääkin olla, sitä vaan ei osaa oikein sisäistää omiin ajatuksiin :)

    VastaaPoista