sunnuntai 7. elokuuta 2011

Voihan selkä ja mokkula!

Onpas taas vierähtänyt melkein viikko siitä kun viimeksi postasin tänne blogiin. Meidän mokkula on ollut superhidas ja minua turhauttaa kun joutuu odottamaan niin pitkään ennen kuin mikään sivu latautuu :( Huoh!

Viikolla minulla oli lääkärineuvola. Siitä minulle jäi hieman paha maku suuhun. Olin viimeinen asiakas ja lääkäri teki tarkastuksen todella nopeasti ja hänestä huomasi että kiire oli, vaikka ottikin minut huomattavasti etuajassa sisälle. Sisätutkimuksessa kaikki siis oli kunnossa, lääkäri sanoi että vauva on hyvin ylhäällä ja kohdunsuu on kiinteä ja kaulaakin hyvin vielä jäljellä. Tarjontaa ei tunnustellut. VAuvan sydänäänet kuuluivat hienosti ja Sf mitta menee edelleen keskikäyrällä. Rautakuurilla ollaan edelleen, pitäisi nestemäiseen vaihtaa, mutta kun minä en voi niitä juoda! Ne on niin pahanmakuisia. Nyt olen siis yrittänyt ottaa päivittäin retaferia ja niin että maitotuotteiden otosta varmasti olisi aikaa ja paljon C-vitamiinia marjojen muodossa! Pitääpä tsekkailla töissä parin viikon päästä että lähteekö arvo nousuun, jos ei niin sitten pakotan itseni juomaan sitä litkua. Hb siis oli 119, joten samassa pysynyt kuin viime mittauksessakin.

Selkäkipua on ollut koko viime viikon, yleensä aina illalla ja panadolia olen joutunut käyttämään että saisin yöt hieman paremmin nukuttua. Lääkäriltä kyselin selkäkivusta ja tämä sanoi että panadolia kolmesti päivässä ja jos ei ala auttamaan niin panacodia voin ottaa jos ei panadol auta. Minusta kuulostaa kyllä hurjalta tuo lääkemäärä jos sitä nyt päivittäin joutuu käyttämään..:( onko teistä kukaan joutunut selkäkipujen takia käyttämään päivittäin särkylääkkeitä? Sairaslomaa kyselin, mutta lääkäri oli sitä mieltä ettei sitä selkäkivun takia tarvitse :( Eilen siivosimme kotona (minä lähinnä vain hyllyjä putsasin ja mies hoiti imuroinnin ja luuttuamisen) ja selkä oli tosi tosi kipeä, ja illalla tuntui että pitääkö toinen jalkakaan. Yöllä piti nousta ottamaan panadolia, kun ei meinannut pakotus loppua millään. Huoh, tällaistako sitä pitää sitten loppuaika kestää? Tukivyöstäkään ei valitettavasti oo apua..

Tänään olisi tarkoitus ommella pinnasänkyyn prinsessa/prinssikatos jos sen verran pystyisin touhuamaan, mies nimittäin sai pinnasängyn valmiiksi ja se jo odottaa nukkujaa makuuhuoneessa.. joten tulossa postausta ja kuvia meidän makuuhuoneesta ja kylppäristä, joita jo hieman laitettu valmiiksi vauvaa varten :)

6 kommenttia:

  1. Minä käytin noin viikon ajan selkäsärkyyn Panadolia n.2g vuorokaudessa. Meidän äitipolin erikoislääkäriltä kyselin, ja hän sanoi, että voi Panadolia (paracetamolia) voi tuolla annoksella turvallisesti syödä vaikka koko raskauden ajan - niin isolta määrältä kuin se kuulostaakin... jos kuitenkin voit jotenkin omalla toiminnallasi jotenkin selkäsräkyjä välttää, niin itse kallistuisin mieluummin lääkkettömään vaihtoehtoon.

    Ja hemoglobiinisi on ihan hyvä -ei huolta!

    VastaaPoista
  2. Siis WHAT!? Selkäkivun takia ei tarvitse sairaslomaa?? Oikeesti, mikä ihmeen mulkku(anteeksi kielenkäyttöni) lääkäri teillä oikein on siellä? raskaana ollessahan pitäisi saada joka hemmetin vaivasta sairaslomaa, koska kyseessä on äidin ja lapsen hyvinvointi. Argh...
    SF mittaa multa ei ole mitattu vielä kertaakaan, 29+0 olis tiistaina jollon se mitataan vissiin nyt sitten ekan kerran. Mä haluaisin kans uuden sisätutkimuksen, kun mulle tehtiin se viikolla 24 muistaakseni ja mitattiin toi kohdun kaula... mutta kun mulle tulee noita suppareita jatkuvalla syöttöö ni haluaisin tietää ettei niillä ole vaikutusta tuohon ja että kohdunsuu pysyy kiinni. En tosiaan tiedä kuinka tässä maassa asia toimii... :(
    Ainiin sitten piti kysyä vielä tuosta sun selkä/mahatuesta, josta mainitsit mun blogissa. Kuulostaa oudolta että se menisi ryppyyn käytössä? Käys katsomassa tätä http://www.ebay.co.uk/itm/Maternity-Pregnancy-Belly-bump-stong-support-belt-band-/160568530207?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D1889317594653223143&_qi=RTM742988 on sitten oikeesti tosi tukeva ja hyvä valinta, ei sillä ettei se mun Mothercarenkin vyö olis tukeva, mutta tää kiinnitetään myös yläpuolelta ja selässä on sellaiset tukipilarit. Suosittelen.
    Kovasti jaksuja selkäkipujen kanssa... lääkkeettömyyttä suosisin itse niin pitkälle kuin pystyy..

    VastaaPoista
  3. Mulla yks kaveri vetää raskaana, viikkoja nyt ab 28, selkäkipuun panacodia. taitaa sillä olla tosi kipeä selkä. :(

    VastaaPoista
  4. Mitä jos tuota rautaa kokeilis nestemäisessä muodossa jonkin mehun kanssa? Esim. joku tosi vahvanmakuinen mehu niin peittyy se paha raudanmaku sinne alle. Kaverini sanoi käyttäneensä Levolacia just noin, koska muuten sitä ei olis saattanut juoda ollenkaan :)

    Ihmettelen kyllä jos et noin pahaan selkäkipuun saanut saikkua! Aika hurjaa. Tuntuisi, että mieluummin kotona saikulla kuin töissä särkylääkkeen kera.

    VastaaPoista
  5. Tuittu: Kiitos neuvosta :) yrittäny mie oonki levätä, aina töiden jälkeen, oikeastaan en siis oo tehny mitään aina iltaisin ku tuntuu et lenkkeily vaan pahentaa tuota kipua :( Mut pakko aina välillä jotain touhutakin kun muuten tulee hulluks olla vaan paikoillaan..
    No miunki mielestä tuo hb on vielä ihan hyvä, en ymmärrä et minkä takia ne joka kerta siihen neuvolassa puuttuu..

    Tiitu: Tosi tukevan näköinen tuo vyö! tosiaan miun vyö on tällainen http://verkkokauppa.babystyle.fi/products/view/1353/pl. Pitää varmaan käydä fysioterapiasta kyselemässä tukevampaa, josko sit sellanen auttas.

    Pinkki pingviini: Sit pitää kyl olla tosi tosi kipee selkä :( kamalaa :(

    Verona: hmm, vois ehkä toimiakin :) pitääpä kokeilla jos ei ala hb nousemaan. Miulla ku tuo pahoinvointi vielä on takana, ni tuntuu et on tosi herkkä edellen pahoille mauille, vaikka se nyt onkin helpottanu.
    Juttelin yhden terkkarin kanssa ja se sanoi et tuo lääkäri ei herkkään saikkua anna. On kuulemma laiskuutta töihin jos loppuajasta raskautta pyytää sairaslomaa... hyvinhän sitä tosiaan töissä kykenee olemaan ku ei se yleensä päivällä oo niin kipeä,kävellessä vaan vihloo, mut sit ku se selkä nimenomaan illala vihoittelee ja kotona sit et pysty tekemään mitään :(

    VastaaPoista
  6. Inhottavaa tuollainen selkäsärky. Itse joskus sain lääkäriltä myös samantyyppisen ohjeen, särkylääkettä kolmasti päivässä ainakin kahden viikon kuuri. Silloin en tosin ollut raskaana. Särkylääkekuurin ideana on vähentää kivusta johtuva jännitystä ja tulehdusta, jotta kipeä kohta pääsee paranemaan. Sittemmin olen hoidattanut selkäsärkyni fysioterapeutti/hierojalla. Heillä on kuitenkin osaamista korjata sitä varsinaista ongelmaakin ei vain turruttaa oireita lääkkeillä ja odottaa, että kipu menee itsestään ohi. Lääkärit eivät saa kovin paljoa koulutusta selkäkipujen hoitoon, vaan todelliset ammattilaiset sillä alalla löytyvät muualta. Tämän kommentin olen saanut sekä hierojaltani, että kaveriltani, joka on lääkäri.

    Selkäkivun takana voi olla esimerkiksi lantion virheasento ja se hoituu paljon nopeammin, kun lantio saadaan oikeaan asentoon joko käsittelyn tai sopivan jumpan avulla. Kannattaa koettaa löytää fysioterapeutti, joka on hoitanut raskaanaolevia. On myös esimerkiksi raskaanaoleviin erikoistuneita osteopaatteja. Sellaisestakin saattaa olla apua. Sairaslomaa olisi kyllä ainakin raskaana ollessa hyvä saada, ettei tarvitse särkylääkkeiden kanssa kärvistellä. Normaalisti selkäkipuun ei kai kovin helposti sairaslomaa anneta, koska lepo ei monissa tapauksissa auta paranemiseen vaan olisi parempi pysyä liikkeellä. Raskaana on kuitenkin hiukan eri juttu ja jos lepo kerran auttaa, pitäisi tilanteen olla selvä.

    VastaaPoista