perjantai 6. toukokuuta 2011

Minkälainen kantoliina?

Täällä taidetaan tosiaankin höperöityä nettisurffailun myötä. Tänään olen tiiruillut kantoliinoja netistä ja niitähän löytyy vaikka minkälaisia ja aika monen hintaisiakin. Harjoittelussa lasten teholla olen kantoliinaa testannut ja tuolloin tulin siihen tulokseen, että on niin ihana keksintö, että aion itsellenikin hommata kun lapsia saan. Ihana oli vauvaa tosiaan kannella kun kädet vapaana ja tuntuu että itse ei rasitu kantamisesta ollenkaan ja vauvatkin olivat rauhallisia päästessään kantoliinan sisälle. Uutenahan nuo on aika hinnakkaita, mutta huuto.net sivustolta melko paljon käytettynäkin löytyy. Keskustelupalstoilla kehuja olivat saaneet Hug-a-bub sekä tricot-slen kantoliinat. Ystävältäni taas kuulin, että rengasliinat olisivat hyviä.. Mistäpä siis tietää millaisen kantoliinan ostaa itselleen? Kokemukset ja vinkit taas tervetulleita :)

Eilen oli muuten taas neuvolakäynti ja siellä olikin kaikki kunnossa. Keskustelimme minun pahoinvoinnistani ja sain sitten mukaan lantionpohjalihasjumppaohjeita (joita muuten pitäisi ruveta tekemään!, mitenkähän sitä muistaisi?) Sitten keskusteltiin parisuhteesta ja täytin väkivaltaseulan. Mies ei halunnut tulla mukaan, koki ettei hänelle siellä ole mitään kun oli viimeksi mukana.Silloin neuvolatäti oli hieman kipeän ja väsyneen oloinen, kun kävimme, joten toisteli moneen kertaan samat kysymykset joihin olimme jo vastanneet. Mies totesi, että ei tule mukaan sillä kuulee sydänäänet kotonakin omalla dopplerilla. Minua tämä vähän harmittaa, sillä mies kuuntelee paljon tarkemmin ja osaisi minua rauhoitella kun tietäisi asioista. Ja toisaalta sitten jos neuvolassa jokin ei olisikaan kunnossa, olisi minulle tukena. Käykö teidän muiden miehet mukana neuvolassa?

En muista kirjoittelinko muuten aikaisemmin, mutta oli se sitten kuitenkin se VTI (tosin tällä kertaa ei streptokokin aiheuttamana) ja nyt onkin selexid kuuri menossa, joka aiheuttaa aika ikäviä mahanpuruja tämän pahoinvoinnin päälle :(

Kiitokset muuten kommenteista lemmikkiasian suhteen ja edelleen lisäkommentteja kaipaillaan! :)

ai niin, muoks vielä :) Pitäähän minun teille kertoa että eilen tilasin hymynaama helistimen vauvalle. Kiitokset siis kovasti "Minun kaupunkini"-blogiin vinkistä!

5 kommenttia:

  1. Hahah täällä toinen nettiostoshöperö nimimerkillä ebay on vaarallinen seura yksinäisenä iltana :D
    Tuli noista lemmikeistäkin vielä mieleen, kun meillä on kaksi kissaa...toinen 9v ja toinen 3v. Mitähän siitä tosiaan sitten tulee.

    VastaaPoista
  2. :D Sepä se!
    lemmikkiasiat taitaa mietityttää muitakin kun vaan minua :)

    VastaaPoista
  3. Joo ja myös huuto.net on aika "vaarallinen" kaveri! Itse koukutuin juuri sinne. Olen suurimman osan vauvan tarvikkeista ostanut juuri huutiksesta. Mm. hug-a-bub kantoliinakin löysi kotiimme sitä kautta! ;)

    VastaaPoista
  4. Ihan pikkuisen kanssa, jos ei ole kantokokemusta aiemmin, kannattaa hankkia hyvä ja tukeva trikooliina. Hug-a-bub on hyvä, ja esimerkiksi Mam Eco, jossa on 50%hamppua/50%puuvillaa on kivan napakka ja helppo sitoa :) Rengasliina oli omasta mielestäni vaikea ihan pienellä, mutta nyt kun vauva osaa jo pitää päätään, niin voi kantaa pystyasennossa ja on kotioloissa ihan kätevä. Pidemmillä matkoilla suosisin ehdottomasti pitkiä liinoja. Kun sidontakokemusta karttuu äidille ja painoa vauvalle, kannattaa harkita kudottua liinaa, joka ei jousta yhtään niin paljoa kuin trikoinen ja on näinollen kevyempi kantaa, kun ei joka askeleella "pompi" :) Suosittelen hankkimaan merkkiliinoja käytettynä, tietää saavansa laatua ja valmiiksi kesytetyn liinan (uudet liinat on jäykempiä = hankalampia sitoa).

    Ainiin, ja tänään ihan vahingossa eksyin blogiisi, että hei vaan :D

    VastaaPoista
  5. Hei, Kiva kun eksyit kurkkimaan ja kommentoimaankin :)

    Pitääpä pitää mielessä nuo mainitsemasi kantoliinat ja vinkit, kiitos siis niistä! Kerkesin tosiaan jo hankkia tuon tricot slen liinan, toivottavasti sekin on toimiva.

    VastaaPoista