torstai 26. toukokuuta 2011

Neuvolakuulumisia

Tänään olikin 19+2 neuvola ja olipas siellä tuleva isukkikin mukana :)  Kaikki oli hyvin, vauva oli terhakkana ja potki doppleriin ja sydänäänetkin kuului ihanan napakasti 153 tuli sykkeen nopeudeksi! Tänään mitattiin myös ensimmäisen kerran SF ja tällä hetkellä näyttää siltä että keskikäyrällä kasvetaan. Paino on minulla pysynyt oikeastaan samana koko raskauden ajan. Aamupaino kotivaa'alla näyttää samaa kuin mitä se on ollut ennen raskauttakin, neuvolan mukaan painoa on tullut lisää n 3kg, joka tosin on aina vaatteet päällä ja ruokailun jälkeen otettu paino. Liekkö minulla kummittelee työterveyslääkärin sanat ettei paino saisi nousta ollenkaan raskauden aikana... Mutta hyvä vaan jos paino pysyy tuossa, jos sitten vauvalla on kuitenkin hyvä olla ja saa riittävästi ravintoa!

Me muuten saatiin jo esite perhevalmennuksesta joka olisi jo nyt kesäkuussa! Terveydenhoitaja ei ollut varma että miten syksyllä järjestyy perhevalmennukset niin sanoi että voidaan jo tähän osallistua. Sanottiin kyllä että taidetaan jäädä vielä odottamaan josko syksyllä joku valmennus tulisi.. Mies kyllä totesi neuvolakäynnin jälkeen ettei neuvolan valmennukseen aio osallistua. Niin hyvää palautetta on saanut kavereiltaan kuulla....Mutta sairaalan valmennukseen ainakin mennään, mutta siihenhän on vielä aikaa (esitteessä luki vkon 32 jälkeen)!

Minulla oli hieman hb laskenut 124, mutta vielä ihan hyvä. Liekkö se sitten väsyttäneen vai tekeekö ihan tämä raskaus. Olen nimittäin nyt ollut tosi väsynyt taas iltaisin, vaikka muuten melko energinen olen jaksanutkin olla.. työssä on kyllä hulinaa, mutta ei enää kuukauttakaan kesäloman alkuun, joten hyvin jaksaa tämän pätkän toivon  mukaan töissä pyöriä! Kun sitten vielä lomallekin riittäisi energiaa että pystyisi valmistelemaan kaikkea vauvaa varten.

Tänään onkin tasan pari viikkoa rakenneultraan! Voi, sitä jännitän kovasti, kun taas aika kuluisikin sinne nopeasti vaikka tiedänkin että yksi hujaus ja siellä ollaan :) Seuraava neuvolakäynti on juhannusviikolla niin saan sitten rauhassa vietellä kesälomaa eikä tarvitse neuvolassa käydä, sitä ennen pitääkin viedä taas virtsanäytteet labraan. Saankin siellä nyt sitten joka kuukausi juosta näytteitä viemässä, kun useamman kerran on tuo VTI päässyt iskemään.

Siskoltani käytiin muuten hakemassa tämä pinnasänky, joka on ollut minulla pienenä käytössä :) Se on ollut pitkään käyttämättömänä, joten nyt se odottaa tuunausta verstaalla. Saas nähdä minkälaisen ihanuuden mieheni onnistuu tästä loihtimaan :)

3 kommenttia:

  1. Minullakin oli viime viikolla neuvola, vauvan syke 146 ja sama oli jo kk sitten :) Painoa minulle on tullut 4-5kg, johon syynä varmasti myös herkuttelu, mutta alkaa mahakin näin puolessa välissä olemaan huomattava ;)

    Meille naapurin rouva tarjosi pinnasänkyä ilmaiseksi, sen ajattelin maalata valkoiseksi. Lisäksi ostamme heiltä 200€:n matkarattaat 30€:lla!

    On kyllä kiva, kun maha jo näkyy kunnolla ja tuntemattomatkin alkaa huomaamaan :) Toissailtana mieskin tunsi vauvan potkut ensimmäistä kertaa, ihanaa! Meillä alkaa huomenna 20. viikko :)

    - Noonis

    VastaaPoista
  2. Onpa jännä, minullakaan ei ole paino noussut (20vk) mutta lääkärini on ollut siitä huolestunut ja sanoo, että painon pitäisi nousta tasaisesti joka kuukausi. Silti, jos ultrassa näkyy, että vauva on normaalin kokoinen ja kehittyy hyvin, mielestäni ei ole syytä huoleen. Rakenneultra on ihana kokemus ja kun kaikki on hyvin, iso helpotus! Meidän vauva oli jo hyvän kokoinen, vaikka oma painoni on pysynyt tosi alhaalla.

    VastaaPoista
  3. Onnea neukkukuulumisista! :)
    Mulla nyt 18+2 tänään ja painoa on tullut vajaa kilon verran lisää. Ei mitenkään hälyyttävää mielestäni? Kyllä sitä ehtii vielä tulemaan, olen varma siitä.

    VastaaPoista