sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Matkahaaveita

Tänään tuli katsottua elokuva "eat pray love" ja kylläpäs matkakuume taas iski! Ihania maisemia Balilta, Intiasta ja Italiasta. Olen matkustushullu. Suunnittelen jo seuraavia matkoja vaikka joku matka olisikin jo varattuna. Euroopan maita olen kerennyt jo koluta vaikka kuinka paljon, mutta kaukomaita olisi vielä vaikka minkä verran näkemättä! Ja toki vielä Eurooppaakin. Huoh, kun olisikin lomaa ja rahaa niin paljon että pystyisi matkustelemaan monta kertaa vuodessa. Tälle keväälle päätimme olla varaamatta matkaa kun on niin kiirusta töissä ja harrastuksissa, mutta kesällä tai syksyllä olisi ihana lähteä. En kyllä uskalla katsoakaan matkatoimistojen sivuille, ettei vaan tulisi "vahingossa" varattua matkaa ;)




Monet ystäväni ovat matkailleet raskaana ollessaan Thaimaassa, Malesiassa ja monissa euroopan maissa. Hyvin ovat matkat sujuneet raskaudesta huolimatta. Itsekin voisin lähteä, mutta minua varmaan pelottaisi jos saisikin jonkin ruokamyrkytyksen, sairastuisi, joutuisi tapaturmaan tms. Jossittelua, mutta pelottavaa sellaista.
Oletteko matkustelleet raskaana ollessanne tai matkustaisitteko mikäli olisitte raskaana? Minkäs ikäisen lapsen kanssa voisitte kuvitella lähtevänne ulkomaanmatkalle?

Tässäpä hieman tietoa raskaana matkustamisesta terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta sekä helistimen artikkelista "suunnitteletko lentomatkaa raskaana?"
 

2 kommenttia:

  1. Raskaana oleva kaverini on tällä hetkellä Egyptissä.
    Voisin kuvitella itsekin matkustavani raskaanaollessa, mikäli raskaus olisi edennyt ihan normaalisti ja oltaisiin viikoissa jo "turvallisilla vesillä", esim. 20+.
    Toki kohdemaassa olisin aika varovainen tekemisteni ja syömisteni kanssa.

    Matkakuumetta täälläkin vähän pukkaa. Joutuu kuitenkin jättää haaveilun tasolle.

    VastaaPoista
  2. Mikäli alkuraskauden pahoinvoinnista kärsii voikin olla ihan hyvä jättää matkailut, antoi vinkiksi tuttavani jolla kokemusta on. Oli mennyt häämatka hieman pipariksi, kun oli pitänyt oksennella ja lämpö vain pahensi huonovointisuutta..

    VastaaPoista