keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Menkkamietintöjä ja ehkäisyhistoriaa...

Hormoniehkäisystä alkaakin olla jo monta vuotta kun olen viimeksi käyttänyt. Hirmuinen hittarahan se oli silloin 19-kesäisenä pillerit käyttöön saada, kun nykyisen mieheni kanssa hynttyyt yhteen laitettiin. Alkuun käytössä mulla oli Mirelle olisikohan ollut n. 1,5v ajan, se kuitenkin aiheutti hirmuista kuivuutta limakalvoilla eikä seksi kiinnostanut tippaakaan. Päätettiin opiskeluterveydenhoitajan kansa vaihtaa nuvaringiin, se olikin hyä ehkäisy siihen asti kunnes alkoi jatkuvat hiivakierre ja haluttomuus seksin suhteen. Nuvaringia myös kerkesin käyttää n 1,5 vuotta, kunnes heivattiin renkaat nurkkaan ja päätettiin miehen kanssa jatkaa kumilla! Se toimi, voi ihanuus kun teki mieli ja mokomat hiivatulehduksetkin vähentyivät! Silloin päätin että hormoniehkäisyä en enää käytä ikinä! onneksi en kovin montaa vuotta kerennyt kuitenkaa käyttää. Ajattelin vielä kun lopetin, että nyt kerkeää elimistö hyvin palautua hormoneista kun aloitetaan vauvapuuhiin. Toisin kävi ei tainnut munasarjat herätä unilta.. Mites pitkiä hormonihistorioita teillä muilla on? Vieläkö raskauden jälkeen ottaisitte hormoniehkäisyn käyttöön?

Pillereiden aikana kierrot oli normaaleja ja tuli aina ennustettavasti tiettyyn kellonaikaan tiettynä päivänä! Pillereiden lopetuksen jälkeen kierrot venyi 42, välillä 46 ja sitten säännöllistyi melko hyvin 30-42 välille. Ajattelin sen olevan normaalia. Nuorempana ei tosiaan pahemmin tullut pidettyä kirjaa kuukautisista enkä muista millaisia kierrot tuolloin olivat, sen muistan että tulivat melkein joka kuukausi! Liekkö PCO ollut jo tuolloin? Painon suhteen sain ainakin kamppailla koko ajan ja karvaisuuttakin oli joka on melko yleistä PCO:sta oireileville.

Nyt kierrot yrityksen aikana ovat olleet melko lailla alkuun 30, kunnes syksyllä ne alkoivat taas pidentyä vähän kerrassaan, 38 on ollut pisin kierto.
Mutta nyt clomien aloitettua kierto oli 30päivää ja menkatkin tuntuu niukemmilta..  onkohan tämä clomien ansiota? onkos muilla tullut minkälaisia kierronpituuksia clomien kanssa tai ylipäänsä mitä oireita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti