maanantai 10. tammikuuta 2011

Tervetuloa seuraamaan vauvakuumeilua :)

Tervehdys vaan!

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin laittaa oman blogin pystyyn purkaakseni jatkuvasti kasvavaa vauvakuumetta ja omia tuntemuksiani.Olen itse tämmöinen pähkäilijäluonne ja nämä vauvajutut mielessä pyörii yhtenään, mies jo välillä hermostuu, joten parempi purkaa tuntojaan jossakin muuallakin kuin kotona :) Minulla ja miehelläni on tosiaankin ollut jo pitkään haaveena saada esikoinen ja kesäkuussa 2010 ollaankin aktiivisesti yritetty omaa nyyttiä saada. Molemmat olemme 26vuotiaita ja takana jo useita vuosia yhteistä taivalta. Meillä on oma koti, tällä hetkellä työpaikat, joten mitään "estettä" ei taloudellisesti vauvan tulemiselle olisi.

Viime syksynä minulla kuitenkin todettiin PCO eli monirakkulaiset munasarjat, kun kävin ultrassa muuten vaan tutkituttamassa onko kaikki kunnossa. Mitään epäilyä minulla ei siis ollut, eikä kenelläkään suvussa tätä ole esiintynyt tai ei ainakaan ole löydetty, joten hieman järkytyksenä tuli. Se tietysti jonkin verran selitti sitä minkä takia paino ei lähde putoamaan ja herkkään kiipeää ylöspäin ruokavalion tarkkailusta ja liikunnasta huolimatta. PCO myös selittää karvaisuuteni sekä vaihtelevan kuukautiskierron, kierto vaihtelee välillä 30-42, välillä tulee hyvinkin säännöllisesti, mutta sitten taas välillä vaihtelee todella suuresti. Lääkäri sanoi ettei ovulaatiota tapahdu kuin ehkä kerran vuoteen, jos välttämättä sitäkään. Hoidoksi näin alkuun sain Clomifenit, joilla yritetään ovulaatiota saada aikaiseksi. Tällä hetkellä menossa ensimmäinen clomikierto kp 30/30-42 yk 7. Epäilen kovasti että tämä kierto ei tuota tulosta, sillä selkeää ovisplussaa en saanut tikutettua. Ja nyt hieman menkkajomotuksiakin tuntuu.. Mutta yritetään olla positiivisia, tämähän on tosiaan vasta ensimmäinen clomikierto!

Tervetuloa siis seurailemaan miten meillä homma etenee, kommentit enemmän kuin tervetulleita! Jospa tätä kautta löytyisi muitakin kohtalotovereita jännäilemään :)

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa blogimaailmaan! Toivottavasti teillä pian tärppäisi; jään seurailemaan. :)

    Itseäni on hieman pelottanut tuo PCO:n mahdollisuus, kun kuukautiskierto on ihan mitä sattuu ja kun aknekin on aika paha... Syksyllä kävin gynellä, joka myös ultrasi, mutta ei kuulemma mtn poikkeavaa ollut. En hänelle epäilyksistäni sanonut, mutta kaipa jotain olisi näkynyt, jos tästä olisi kyse.. emt.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Olisi varmasti näkynyt jos siihen viittaavaa olisi löytynyt. Minulle gyne sanoi heti että PCO on ja jopa tulosti kuvat munasarjoista ja selitti jonkin verran mitä tarkoittaa, olisi kyllä voinut enemmänkin kertoa... Mutta itse kun ei silloin tajunnut kysyä.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa bloggailemaan! Olen itsekin aika tuore tapaus täällä ja samoilla ajatuksilla läksin omaa blogia kirjoittamaan, että saa purkaa näitä ajatuksia ja tuskailla muualle kuin miehelle:)...

    Meillä myös YK7 käynnissä, toivotaan että meillä molemmilla tärppää pian!

    VastaaPoista