maanantai 10. tammikuuta 2011

Painonpudotusta

Kun kävin lääkärissä marraskuussa lääkäri sanoi todetessaan PCO: n että 5-10% painonpudotuksesta voisi olla melko suuri apua vauvahaaveiden suhteen. Olen itseäni yrittänyt kovasti ottaa niskasta kiinni ja nyt päätin että paino lähtee. Kamppailua se tulee olemaan, mutta myös oman terveyteni kannaltahan se olisi tärkeää!
Eli nyt julistetaan myös täällä blogissa tavoitteeni: -10kg, aikaa puoli vuotta! (tai plussaukseen asti)
Tsemppiä kiitos ja vinkkejä kaipaillaan :) Kotona nintendo wii ja personal trainer odottaa ja sillä on jo ohjelmaa aloitettu tehdäkin. Kotona myös koira, joten lenkkeiltyä tulee!

Luulen/tiedän kuitenkin että ruokavaliosta tämä pudottaminen on enemmän kiinni. Omat ongelmakohtani ovat: liian suuret annokset, paljon hiilareita (rakastan pastaa, vaaleaa leipää ja muutenkin oon oikea herkkuhiiri) sekä liian vähän vettä! Nyt siis olisi ruokaremontin aika. Tiedän että saan 5kg tiputettua  kuukaudessa kun aloitan oikeanlaisen ruokavalion, sen kun saisi pidettyä päällä. Häitä varten tuli aikoinaan tiputettua 7kg, mutta jostakin kumman syystä kilot ovat päässeet hiipumaan takaisin. Kurjuus! Mutta nyt siis tervetuloa uusi terveellinen elämä! ja sen kun saisi raskausaikanakin pysymään. Työterveyslääkäri sanoi että raskauden aikanakaan ei saisi paino nousta ollenkaan, mutta jotenkin epäilyttää onko tervettä ns. laihduttaa raskausaikana? Kokemuksia? Jostakin tuli luettua että se voisi aiheuttaa lapselle diabetesta tai paino-ongelmia? Noh, eiköhän nuo lääkärit sitten sano kun se plussa testiin pärähtää että miten sitä sitten pitää elää :)

4 kommenttia:

  1. Pasta ja leipähän kannattaa ehdottomasti vaihtaa tyäsviljatuotteisiin. Ite olen nimittäin huomannut, ettei tule syötyä kerralla niin paljon kun on sitä täysviljaa. Vaaleeta leipää kun tulee usein puputettua monta viipaletta vaikka kuinka olisi päällisiä. Loppujen lopuksi, ainakin itsellä ruokavalion muutos on aika pientä. Kun syö terveellistä kotiruokaa ja muistaa kasvikset&marjat yms niin siinä on mun mielestä jo aika hyväkombo. Kevyttuoteita vältän, koska mun mielestä ne on täyttä huijausta. :D

    Mä en voi kovin kommentoida erikoisemmin mitään raskaushommia, koska omat yritykset on vasta pian edessä päin, mutta tykkään lukea raskausblogeja laidasta laitaan, kun ei se aina välttämättä ole helppoa. Mutta ihan maalaisjärjellä toi työterkkarin raskauden aikana ei saisi paino nousta, on, mahdotonta, koska kyllähän paino nousee sitä mukaa kun lapsi kasvaa. :) Uskoisin järjen ja lukemani mukaan, että tuossa raskauden aikana on tietty raja, johon asti se on vielä tervettä. Ja uskoisin myös, että jokainen nainen on tässäkkin asiassa ihan yksilönsä. :)

    VastaaPoista
  2. Niinhän se pitäis ja siitä ajattelinkin aloittaa :) niillä sain silloin pari vuotta sittenkin painon tippumaan. Kun vielä tarttuis kaupastakin mukaan nuo täysjyvätuotteet! Pitää varmaan aloittaa kirjoittamaan jotakin ruokapäiväkirjaa, niin pikkuisen tulee edes kontrolloitua tuota syömistä. ootko Laura ite pudottanu painoa noilla konstein?

    Kevyttuotteet taitaa tosiaan kohta joutaa pannaan, voi terveyssuositukset kokea mullistuksen vielä tässä seuraavan vuosikymmenen aikana.

    VastaaPoista
  3. Tulin vastavierailulle :)

    Vedenjuontiin antaisin sellaisen vinkin, että hommaa itsellesi joku kivannäköinen vesipullo ja täytä se päivässä ennakkoon päättämäsi määrät kertoja. Sovi vaikka itsesi kanssa montako litraa pitää juoda. 1,5 l voisi olla sopiva aloitus. Jos pelkkä vesi maistuu mielestäsi kamalalle, niin purista sekaan vaikka pikkuisen tuoretta sitruunaa tai limeä! Ja eikun juomaan :)

    Uskon, että raskausaikana laihtuminen ei ole vaarallista, jos sen tekee niin että jättää vain ylimääräiset herkut pois. Eli ei tingi yhtään terveellisestä ja oikeasta ruoasta, vain niistä epäterveellisistä. Se olisi itselläkin pyrkimyksenä vaan en tiedä kestäisikö pää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Verona! :) Enpä oo ikinä ajatellutkaan että pullon ulkonäölläkin voisi olla väliä :) Vesi maistuu onneksi hyvälle ja sitä tulee illalla paljon juotuo, mutta työpäivä ja vettä vaan ruokatauolla = ei hyvä!

    VastaaPoista