sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Kamala tauti

Huh, miksikä kamaluudeksi tämä flunssa onkaan muuttunut. Nenä on niin tukossa kuin olla ja voi, kurkku kipeä ja limaa nousee yskiessä ihan koko ajan. Kaiken lisäksi vaivaa vielä armoton väsymys, liekkö taudista johtuvaa vai johtuuko sitten pienestä kyytiläisestä... Huomenna pitäisi mennä töihin ja kyllä jo etukäteen hirvittää, että mitenkähän sitä koko päivän jaksaa töissä olla?

Perjantai iltana oli pakko käydä apteekista itselle hieman troppeja ostamassa, jotta saisin jotakin helpotusta olooni. Kyselin että mitä nenäsumutteita saa käyttää, farmaseutti tarkisteli asiaa ja sanoi että kaikkia sumutteita voi käyttää. Päätin sitten valita Nasolinin, jota olen tykännyt käyttää aiemmin ja sitten vielä lisäksi ostin vicks vaborub voidetta, joka mielestäni yöllä on ihan paras apu!  Rupesin myöhemmin illalla lukaisemaan Nasolinin pakkausselostetta ja siellä sanotaan: ei raskaana oleville! Apua, mitäs sitten nyt? Noh, yöllä päädyin sitten kuitenkin sitä laittamaan koska muuten ei unesta olisi tullut yhtikäs mitään ja se auttoi ja sain nukuttua melkein koko yön. Eilen kuitenkin netistä luin että muutkin ovat raskausaikana nasolinia käyttäneet, joten pitänee kai luottaa siihen farmaseuttiin että hän tiesi mitä sanoi...

Lisäavuksi flunssan taltuttamiseen otin vielä nenäkannun sekä tänään varmaan pitää hieman kokeilla höyryhengitystä. C-vitamiinia myös olen ottanut hieman isommalla annoksella, toivotaan että siitä ei ole haittaa? Pitää vielä tänään käydä paikallisessa apteekissa ja kysellä asiasta. Onko teillä mitä muita vinkkejä, sillä niitä kaivataan?? Ihan pelottaa, että mitenkähän se kyytiläinen tästä tulevan mamman taudista selviää...

Reps, eilen nimittäin repsahdin tekemään digitestin: raskaana 1-2viikkoa :) Ja siihen quickvuen testiin, millä aiemmin testasin on viiva vain vahvistunut! hmm, mitenhän monta testiä kerkeän ennen ensimmäistä neuvolaa tekemään? Mies muuten hieman naureskeli eilen testiriville, jonka olin kerennyt tekemään. Täällä en taida edes kehdata tunnustaa testien todellista määrää ;) Soittelin muuten neuvolaankin ja ensimmäinen käynti on 14.3, mikäli sinne päästään :)

Tässäpä vielä kuva vahvistuneesta viivasta sekä digitestistä




Ja laitetaanpas tämän superpitkän tekstin loppuun vielä niitä oireita, jotka erityisesti illalla ja yöllä minua ilahduttavat :)
- Suonenvetoa öisin
- kohdun tienoilla pieniä salamaniskuja, erityisesti yöllä ja äkillisissä liikkeen vaihdoissa mm. ylösnousu, yskintä
-nälkä öisin
-lämpö 36,4-36,5 koko ajan
-hiivatulehdus, joka kovasti yrittää iskeä, mutta jota minä myös yritän kovasti ehkäistä! (hyvin tuttu vaiva minulle, jonka takia oikeastaan silloin marraskussa gynelle hakeuduin.. Gyne oli sitä mieltä että varmasti tulee taas päätään nostamaan heti kun raskaudun)

Mutta kaikille teille ihanille lukijoilleni oikein ihanaa sunnuntaita, toivottavasti teistä kukaan ei kamppaile saman flunssa kourissa kuin minä! Ja kiitos vielä onnitteluista, ne ovat kovasti minua ilahduttaneet :)

7 kommenttia:

  1. On ne vaan niin hienot nuo kuvat!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Varmasti upeata nähdä digitestin näytössä tuo sana "raskaana" :) Minullakin on yksi sellainen ollut kaapissa jemmassa yli puoli vuotta ja se tehdään vain ja ainoastaan sitten kun liuskatestiin on ensin pärähtänyt plussa!

    VastaaPoista
  3. Miule taas apteekissa sanottiin, ettei nenäsumuja saisi käyttää (farmaseutti uskoi pakkausselostetta) mutta käytinpä kuitenkin, Nasolinia ja Otrivinia. Ei ois muute tullu öistä mitään kun lähes koko raskauden ajan oli nokka tukossa. Leikkuriin jäi sitten se tukkosuus.;)

    Pikaista paranemista ja jää ihmeessä kotiin lepäämään!!

    VastaaPoista
  4. Mullakin on tuo digitesti odottamassa parempia aikoja. :)
    Epäilisin, että se pikkuinen on siellä masussa oikein hyvässä suojassa, vaikka ensimmäisinä viikkoina vähän Nasolinia käyttäisitkin.

    VastaaPoista
  5. Verona: mutta kyllä on pelottava testi tehdä, se kun ei anna ollenkaan mitään välimuotoa, joko ollaan raskaana tai sitten ei. Pistin miehen katsomaan tuloksen, kun en itse uskonut.
    Mie kovasti toivon että sie ja mymmeli näette pian samat sanat tuossa testissä mitä miekin!

    Kiitos neuvoista Kipinäkenkä ja Mymmeli! Ostin kuitenkin keittosuolaa, jää nähtäväksi auttaako se.. Huomenna ehkä käynti työterveyshuollossa hakemassa saikkuu, mikäli samanlainen olo kuin mitä tänään...

    VastaaPoista
  6. Onnea paljon plussasta, jospa itsellekin tuo onnen päivä joskus koittaisi. :)

    Flunssassa meikäläisellä nenäkannu on ollut kyllä ihan ehdoton apulainen, mutta yleensä älyän ryhtyä huuhtomaan nokkaani päivän-pari liian myöhään, jolloin nenä on tietenkin däysin dukossa eikä vesi edes pääse kulkemaan onteloissa... :P

    VastaaPoista
  7. Dariana: Mie oon ihan varma että kyllä sullekin se plussa vielä pärähtää testiin!

    Mulla vähän sama homma tuon nenäkannun suhteen, se auttaa, mutta kun sen osaisi aloittaakin tarpeeksi hyvissä ajoin, ettei kerkeä tauti pahaksi menemään :)

    VastaaPoista